Är du moderat kommunalpolitiker kan du få en lönehöjning med 331 %..

i alla fall om du bor i Österåker där moderatpolitikerna höjer lönerna skamlöst på skattebetalarnas bekostnad. Där fick moderata fd kommunalrådet uppdraget i en arvodesgrupp att se över arvodena. Hennes make ordförande i samhällsbyggarnämnden fick en höjning med 331 %…snacka om svågerpoltik.

I den Moderata kommunen Täby höjdes också alla arvoden och löner för heltidpolitikerna av en kommunstyrelse där sju av elva ledamöter är jäviga i beslutet.

Detta har expempelvis inte med ett ord kommenterats av varken Anders Borg eller Fredrik Reinfeldt. Men det är väl förträffligt att kunna hålla varandra om ryggen.

Den senaste moderata slagdängan är att Anders Borg nu inte tiger utan öppet deklarerar att "Lägstalöneran är ett större problem än vad vi trott" och menar att det främst gäller servicesektorn inom ex hotell och restaurang, handeln och den kommunala sektorn.

Så vad tjänar man t ex inom hotellsektorn…

 Ex vis Yrkesvana med 6 års erfarenhet 20400 kr/mån. Ingen yrkesvana 19350 kr. OB-tillägg kvällar 18.75.

Ungdomar inom hotell och restaurang har ännu värre löner. En 19 åring tjänar 15 573 kronor. 

Mer skrämmande är moderaternas interna planeringsdokument visar att den politik som nu förs är en strategi som visar att sänkta inkomster och sänkta löner går hand i hand….

läs gärna mer på  http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/09/september-10-2009-sankt-och-sankt-lon.html

Och det bevisar väl bara ännu en gång att det är en omvänd Robin Hood politik som förs …ta från de fattiga och ge till de rika………….

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. HK

  Tyvärr måste jag säga, det är ju några år sedan vi gick med i EU och jag var en som röstade för. Blåögd som man var (på den tiden) röstade jag för och trodde frihetens timme var slagen. Resultatet ser vi nu. Mer till de rika, mindre tiil de som redan klamrar sig fast på ruinens brant. De som man trodde skulle bli bättre har blivit sämre. Jag är jättebesviken att sossarna medverkade till det här och jag har längre inte förtroende för någon EU-politiker. Nu är ju de mesta/bästa posterna insatta med F-partister och det gör ju inte saken bättre.

 2. Charlotte

  Hej Suzanne!! Visst är det bedrövligt.
  Jag har jobbat i Stockholms läns landsting i över 30 år.. fick nyss en löneförhöjning på 500kr.. Min lön numera är 21 900…. Efter 30 år…..
  Sonen sprang snabb förbi lönemässigt, nyutbildad, ung och i reklambranchen
  Hade jag vetat vad jag vet i dag hade jag nog vidareutbildat mig, men jag älskar mitt jobb som barnsköterska och att jobba med de små förtidigt födda och sjuka nyfödda.
  Men man får inget för att man är sitt jobb troget, tyvärr

 3. HK

  Ragnarök över Bryssel och EU-parlamentet (Nazihögkvarteret). Jag såg en sosse på TV Ahlin eller nåt och han verkade ju vettig i sitt resonemang. Den andra yrhönan pladdrade så jag trodde löständerna skulle ramla ur, Birgitta …..Fp. Tänk vad kostar detta lyxvuxendagis? Ja jisses….man måste ju se det hela tragikkomiskt för att stå ut…

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till HK (2011-02-03 17:10)
  Ja kan i alla fall stå för att jag röstade emot EU, jag tror inte på att man flyttar makten från det egna landet till en ”organisation” med så olika maktstrukturer..och det har ju visat sig att jag fick rätt i mina aningar.

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Charlotte (2011-02-03 17:57)
  Eu kostar oss svenskar betydligt mer än vi tror. Reglerna för att söka pengarna tillbaka är så omständiga så att om jag inte minns galet förlorar Sverige mer än hälften av de miljarder vi har rätt att söka tillbaka pga byråkratin.

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Charlotte (2011-02-03 17:57)
  Det är dessutom skamligt att tekniska jobb värderas mer än arbeten med omhändertagande av människor, men jag antar att Moderaterna och Alliansen ser detta som den tärande sektorn i samhället som måste begränsas, det tycker jag Borgs uttalande definitivt visar med sitt uttalande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.