Rut , Rot, Rit …är det dags för kulturavdrag nu?

Jag tror det var Ville Crawford som föreslog det, han tyckte att likaväl som vi har Rut, Rot och Ritavdrag för att stimulera arbetsmarknaden så ville han införa Kulturavdrag.Argumentet för detta var att eftersom försäljningen av skivor drastist minskat och arbetsmarknaden för kulturpersoner minskat så skulle man kunna införa ett kulturbidrat.

Det skulle fungera så att om du ville ha ett kulturinslag, trubadur, konstnär osv till en fest eller bara hem en lördagkväll så kunde du göra avdrag för detta och på så sätt stimulera arbetsmarknaden för artister.Ingen dum idé alls, forskning har ju visat att kultur är bra för hälsan. Tänk så häftigt att kunna anlita en artist till en fest , bröllop, kalas och verkligen ha råd med det.

Kanske nåt för kulturministern att tänka på och ett sätt att leva upp till den devis hon har att hela Sverige har rätt till kultur. Något som hon i praktiken inte arbetar för, tvärtom så har hon väl snart demonterat alla kultursatsningar utanför Stockholms tullar.

Om man tittar till de kulturinstutitioner som verkligen har HELA Sverige som arbetsområde för kultursatsningar, de tre R – Riksteatern, Rikskonserter och Riksutställningar så är Rikskonserter nedlagd från årsskiftet och de övriga har fått väsentligt minskade anslag..
 

Men egentligen går det helt i Moderaternas linje för där gäller enbart kommersiell finkultur för huvudstaden, allt annat verkar vara ointressant att slösa pengar på..

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.