Jag begriper mindre och mindre,,,

av Alliansens politik. Nu kan man tydligen få RUT-avdrag för att hyra hem en lyxkock. Detta för att matlagning står inskrivet i reglerna om skattesubventionerade tjänster. Och det gör att Skatteverket inte kan säga nej.

Det är för mig helt vansinnigt när skattepengar används på detta sätt när man samtidigt människor som tex Lars-Gunnar Enqvist. En man som råkad ut för en båtolycka med skador på rygg och fötter, blev dessutom hjärtopererad nyligen och drabbades ovanpå alltihop av bältros i ansiktet pga stress.

Hans flickvän fick en stroke, nu är han utföfrsäkrad och de har tvingats flytta isär pga att socialtjänsten ansåg att de båda kunde leva på hennes sjukpenning på 10 000 kr i månaden. Trots att hon har en dotter i Stockholm som hon betalar underhåll för.

Jag undrar vilka som har råd att hyra en lyxkock att komma hem och laga mat. Lars-Gunnar och hans sambo eller den ensamstående mamman med låg inkomst….

Nej nu tycker jag att det räcker med Allinasens lek med skattepengar. Dom vräker ju bort pengar i sjön. Är det inte flera miljarder till s k jobbcoacher så är det RUT avdrag eller Infrastrukturåtgärder med felräkningar på drygt 75 %.

Ovanpå alltihop så har elpriserna stigit med 25 % sista året och Vattenfall har tjänat miljarder på oss allihop ……..och Staten är ägare och lägger pengarna på lyxkockar….

Jag bara undrar …hur kommer detta att sluta….?

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. HK

    Det kommer att sluta bra…då alla nu som sliter för brödfödan och har fått en inkomsthöjning på någon procent och då personer med redan mycket bra inkomster fått 300% skattesänkning. När någon som tillhör en-procentarna blir sjuk i framtiden eller vill ha någon typ av pension ¨blir det isället någon typ av ”fattighusinstution”. Är man dum och röstar på något av allianspartierna tycker jag inte synd om dessa människor då den dagen kommer. Som man bäddar får man ligga….

  2. Leif Danielsson

    Hej. Fråga Maria Kristoffersson, du vet hon med sina resebeättelser. Hon har ju så goda kontakter med Bryssel, med skatan Maud O. och andra VIP-are, som hon gärna skryter om. Hon, om någon, borde väl kunna ge svar på dina undringar. (Undrar hur mycket hennes resor och lön kostar oss skattebetalare och framförallt, vad gör hon för praktisk nytta??)
    Ha det bra!

  3. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till HK (2011-02-11 07:45)
    ja vi kanske ska införa den gamla hederliga ”ättestupan” på en gång så slipper de problemet med ”otacksamma” medborgare som gnäller…då löser man alla problem på en gång…

  4. En som inte ser allt riktigt lika negativt!

    den ensamstående mamman med låg inkomst….
    Nu kanske hon har råd att bjuda på en middag med lite guldkant då hon fyller 25 eller kanske bjuda sin mor som fyller 50 år på den där middan med det lilla extra.
    Fast ”Lyx kock” har jag faktisk aldrig hört talas om tidigare, lagar han/hon mat med guldstekpanna och silvergrytor ???
    Ska man leta fel på ”allt” så visst går det, men hur kul har man i livet då ??

    Jag googlade på Lyxkock och gissa vad hittade inte en enda, men ditt inlägg kom upp som nr3 så då tänkte jag har du något tips på vart jag kan få tag i en en Lyxkock ??
    Eftersom jag inte hittade någon!!

  5. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till En som inte ser allt riktigt lika negativt! (2011-02-12 20:55)
    om jag får välja vad som är viktigt att lägga pengar på så är vård och skola för mig viktigare än att kockar kan gå hem till privatpersoner och laga mat där statliga pengar ska suventionera den lyxen. För hur det än är så tvivlar jag på att det är mamman med låg inkomst som prioriterar pengarna på det viset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.