Var det att människor blev bidragsberoende vi beskylldes för….

av Alliansen i valrörelserna, men nu visar Arbetsförmedlingens egen statistik att de som nu lämnar fas 3 verkligen hamnar i ett bidragsberoende….hur rimmar det med jobbgaranti och coacher och allt annat som man så vackert pratar om…

Detta om något bevisar att klyftorna blir större och större mellan de som har arbete och de som inte har. Att regeringen öser pengar över en massa meningslösa påhittade åtgärder där arbetsgivare får betalt men den som gör "arbetet" blir utan.

Meningsfulla arbetsuppgifter får inte utföras, istället för att skapa arbeten som människor kan känna sig värdefulla i eller att låta människor få fortbildning och utbildning som leder till jobb, att låta människor med nedsättning i arbetsförmåga tex arbeta inom föreningar och frivilligorganisationer som skriker efter hjälp …varför går inte det.

Är det bättre med aktivitetsstöd, nystartsstöd, ungdomsstöd osv osv där människor inte ens får göra meningsfulla arbetsuppgifter …den ekvationen förstår jag bara inte och får inte den att gå ihop..

Och än en gång vad är skillnaden mellan stöd och bidrag för mig är det exakt samma sak men vi försökte åtminstone ge människor en sysselsättning, en utbildning en praktikplats osv , det kanske inte var bra då heller men så sjutton jag kan se vad som blivit bättre med dagens system.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Aroon

  Vi ”vanliga” människor kan inte påverka så mycket åt situationen. Wallenbergsfären, storbankerna, näringslivet och andra som skor sig på småsparare och arbetare längst ner i hiarkin vill inte tappa den kontrollen. Ju mindre arbetskraften kostar och desto fler som tvingas tigga om jobb, desto lättare för kapitalet stärka sin makt ännu mera. Regeringen Reinfeldt plöjer fåran och sår sedan sina frön, sedan är det bara för storkapitalisterna skörda frukterna.

 2. Aroon

  Man får ju ändå säga att ett visst plus ska sittande regering ha som gjort att skattefifflare får det lite varmare om öronen. De stora alltså, som placerar sin förmögenhet utomlands utan att redovisa. Inom fastighetsbranchen verkar man bada i pengar och såna som röstat på Reinfeldt får nu smaka på sin egen beska medicin. Hade det varit under ryska revolutionen med ledning av Lenin hade han gjort processen kort med dylika individer. Nu får det ju bli på det här humana sättet istället. Synd!

 3. sosse

  Det stora problemet är att i det kapitalistiska samhälle som skapas i dag ,är det så fruktansvärt orättvist vad gäller vilken utbildning eller vilket arbete man väljer.
  De som utbildar sig inom låglöneyrken kommer ut till en arbetsmarknad med timanställningar och bemanningsföretag med usla arbetsvillkor.
  Många nya företag som växer upp försöker komma undan med att betala sjukförsäkringar och tilläggspensioner genom att bara anställa timanställda.
  De som är kommunalt fast anställda har oftast tilläggspensioner som blir lite extra tillskott i pensionskuvertet när den dagen kommer.
  Nu är det arbetsgivarens villkor som gäller.Arbetstagaren har ingen talan längre eftersom fackförbunden verkar ha fastnat i gamla fotspår och inte hänger med i de nya arbetsgivarnas ”sno sig på arbetstagarnas”bekostnad.
  Svenska folket matas med ”arbete framför allt”.Allt medan höginkomsttagarna i Sverige småler och tyst ser på hur låginkomsttagarna fogar sig efter deras regler och som använder Reinfeldt och Borg som springpojkar åt sig.
  Mellan 2006-2010 har höginkomsttagarna ökat sitt kapital med 250%,medans medelinkomsttagarens inkomst ökat med 95 %.
  Låginkomsttagarna nickar och ler med hatten i handen som på forna 1800-talet och är glada åt de småsmulor regeringen slänger åt dem i form av några hundralappars skattesänkningar.
  Ungefär som när de på 1800-talet fick extra brödskivor med smör till julen av godsägaren.
  Dem där skattehundralapparna skulle tydligen behövas i vården där folk måste ligga och slå på kastruller för att få hjälp på grund av att det inte finns tillräckligt med platser på sjukhusavdelningarna.
  Men vad gäller sjukvård och friskola är det viktigaste att riskkapitalsägarna kan flytta pengar till Lischtenstein.
  Väntar nu på att sossarna kan hitta en ledare som törs vara offensiv och frän i debatten med Reinfeldt.
  Som det är nu skäms man som sosse över det mesiga ,tysta parti socialdemokraterna börjar bli.
  Viktigast är arbete och arbetsrättigheter till alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.