En spännande kulturhelg väntar…

imorgon åker jag till Umeå  och ska bla se en dans/performance föreställning på Norrlandsoperan som jag verligen har längtat efter att få se sedan första gången jag hörde talas om den för drygt ett år sedan.

Föreställningen heter Unknown Pleasure och är regisserad av Carina Reich och Bogdan Szyber som jag jobbade med när vi var med i deras projekt kring millennieåret och vi skapade bl a  "Hjulet" i Folkets hus. Kul är också att Pjotr Giro är med och dansar som tillbringade en dryg månad på dansresidens förra året hos oss.

Föreställningen har fåt kanonrescentioner och jag är verkligen peppad av att få se den. Men ännu mer spännande blir det att få möta mitt senaste barnbarn som ska heta Wille och är en vecka gammal. Jag längtar så efter att få snusa på honom och naturligtvis också träffa storasyster som är drygt 1,5 år och heter Milou.

På fredag åker jag tillsammans med teaterföreningar från Sundsvall och kustkommunerna upp till Luleå för utbudsdagarn på Kulturens hus. Där träffas alla arrangörer från de fyra nordligaste länen för att se olika teatergrupper presentera vad de vill erbjuda oss för kommande säsonger.

Det brukar vara fantastiskt trevligt och vi har alltid mycket att prata om när vi ses. Vi är alla eldsjälar som värnar om kulturens berättigande i samhället, för vad vore livet utan kulturen, tänk så andefattigt om vi inte hade dans, teater, musik, böcker, konst, film och alla olika former av kultur som både roar och lär….nog vore väl livet tråkigt utan den….

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Aroon

    Hoppas resandet går bra och att kommunikationerna fungerar. Någon järnväg blir det väl inte? Som vi vet vid det här laget har Sveriges stolthet SJ, mer eller mindre slutat fungera på ett tillförlitligt vis. Tänk, det fanns en tid när allting annat stod stilla, då puffade SJ:s gamla tåg på som vanligt, liksom de gula bussarna. Det var tider då man tyckte det var viktigare med funktionsduglighet genom att ha anställda som skötte verksamheten. Numera har en organisationen på sidan av tagit tag i tömmarna och vi ser ju nu hur det funkar. Det enda man är intresserade av, är att ge ut skyhöga löner och dela ut bonusar åt sig själva, trots att organisationen slutat fungera mer eller mindre. Är det konstigt att det inte lönar sig?

    Nu glömmer vi det för en stund. Trevlig helg.

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Aroon (2011-02-17 11:24)
    Tack och vi hade tur som fick åka chartrade bussar annars hade vi nog inte tagit oss till Luleå. När det gäller SJ så måste man inse att infrastrukturen fungerar inte om järnväg och vägnät inte underhålls, hur ska vi annars ta oss fram. Kommunikationerna måste fungera annars krackelerar hela samhället…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.