Migrationsverket och parollen ”Hela Sverige ska leva”

 

Lilian O.Montmar skriver i dag på VK en replik om Migrationsverkets planerade nedläggning i Vilhelmina, hon skriver en bra insändare som tydligt beskriver hur Migrationsverket istället för att lägga ner verksamheten borde titta på hur ett en verksamhet verkligen borde bedrivas.

Läs gärna hennes inlägg på : http://www.vk.se/Article.jsp?article=420674

Jag håller med henne, det måste vara vansinnigt att som Migrationsverket sikta på anläggningar och kommuner som kan ta emot minst 2000 invandrare, för mig verkar det som att man hellre vill ha en flyktingfabrik att slussa människor igenom än ett humant mottagande och en human väntan för den kommer till Sverige som flykting.

Vad är man rädd för ? Tittar man till hur vårt mottagande av 320 flyktingar har genererat arbeten i Vilhelmina så är det en samhällsekonomisk vinst för kommunen. För Migrationsverket blir vinsten att människor får en human behandling och ses som människor och har chansen att bli sedda i det samhälle man hamnar i .

Men som vanligt så ska det inte satsas på Sveriges inland oavsett om det ligger i Norr eller Söder, denna regering har väl mer än någon annat fokuserat allt på det tre storstadsregioner vi har.

Är det avsikten ? Att totalt avbefolka en hel landsända ? Var det inte bl a Centern som en gång i tiden gjorde devisen "Hela Sverige ska leva" till sin….Lever man inte längre upp till den? Eller är det bara "Stureplanscenterns" poltik som man bedriver idag.

Vi behöver både resurser och människor till vår landsända. Vi behöver industrier och företag, att arbetstillfällen skapas och att människor vågar flytta ut från Storstäderna till inlandet.

Hade Umeå varit huvudstad i Sverige är jag övertygad om att Sverige hade sett bättre ut med mer balans inom alla områden, Men idag ser man politiker i regeringsnivå som knappt har rört sig utanför Stockholms tullar och där poltiken riktar sig alltmer till de människor som bor i de tre regionerna, Stockholm , Malmö och Göteborg….

Övriga Sverige har man tydligen glömt bort…….

 

 

Etiketter:

6 kommentarer

 1. LM

  KG vill ju enligt egen utsago inte heller kämpa för att ha kvar nuvarande verksamhet och kritiserade starkt centerns initiativ i denna fråga. Hur går det ihop med att socialdemokraterna nu engagerar sig? Varför var det fel när centern engagerade sig och inte nu när ni sossar gör det? Man blir lite brydd….

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till LM (2011-02-21 18:52)
  Det förs diskussioner både med Migrationsverket och andra instanser om att få behålla verksamheten, men det som det ser ut idag så har regeringen bestämt sig för att inga ”anläggningar” under 2000 personer ska finnas av ekonomiska skäl. De tar ingen hänsyn till humanitära skäl. Men nog arbetar även Sossarna för att få behålla den.

 3. Aroon

  Man vet inte riktigt vad man ska tro. Jag menar om hela flyktingpolitiken är väl genomtänkt. Först bli placerade på ett ställe och vänta i en ovisshet. En del hinner acklimatisera sig, barn går i skolan och då ges besked om utvisning. Klart är väl att de flesta som kommit till V-mina har trivts bra och blivit väl mottagna. Det stora problemet löser man inte genom att packa ihop människor i större grupper eller i redan tätbefolkade områden. Vilhelmina har visat sig väl uppfylla de kriterier som ger flyktingar god omsorg. Men det kanske är mindre viktigt hur man behandlar människor (flyktingar är också människor) men det bortser man tydligen ifrån. Inte förvånande om man ser till hur en del av våra egna medborgare behandlas….

 4. LM

  Så håller du med K-G eller inte i hans inlägg på sossebloggen? Där han menar att man inte ska lägga sig i vad myndigheter såsom migrationsverket beslutat, eftersom det ändå är lönlöst?

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till LM (2011-02-22 17:45)
  Vi har skrivit till migrationsverket, Åke har haft flera träffar där kommunen påtalar att verksamheten fungerat utmärkt men det är svårt för en liten kommun att påverka en myndighet som har bestämt sig för större enheter. Men vi arbetar vidare för att få behålla vår verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.