När ska Alliansen ge sig och erkänna ….

att satsningarna på jobbcoacher är en flopp. Efter att media har granskat och hittat både Shamaner, Healing, Star Treak, Sektledare, Lurendrejaren så har det kommit till en nu variant nämligen falska jobbannonser.

Det sista påhittet är att coacher lägger ut falska jobbannonser och sen när någon arbetslös ringer så erbjuder man coaching istället för jobb. Systemet är tydligen uppbyggt så att det räcker med att en person kommer till ett möte så höstar coachen in 9000 kronor, Sen spelar det tydligen ingen roll om den arbetssökande får jobb eller inte , är kvar eller hoppar av. Pengarna får jobbcoachen i alla fall.

Ponera att de får 2000 personer på det viset så blir det enorma summor pengar som slängs i sjön.

Hur länge ska detta fortgå med att man formligen slänger pengar i sjön istället för att genom olika former av utbildning , arbetspraktiker osv hjälpa arbetslösa til jobb. Det händer ju inte ett smack.

Tittar man dessutom på de granskande reportage som bl a SVT gjort så blir man förskräckt över hur ungdomar hanteras. Hur ska de gå ut i arbetslivet och se någon framtid när de blir fruktansvärt dåligt behandlade som i reportaget om Phone House där ungdomarna terroriserades av cheferna med sms hela dagarna med osmakliga och otrevliga meddelanden.

Sen försöker regeringen mörka siffror om hur många som fått jobb. Drygt 110 000 har gått jobbcoachprogram och av dessa har 18400 fått jobb eller nystartsjobb. Det blir 17 % som fått försörjning allt enligt en granskning av TV4.  Men värre blir det för när "jobb" ska definieras så blir det helt andra saker som räknas.

Då räknas de som söker jobb in, de som fått ett springvik, de som fått en timanställning några timmar i veckan osv….

Detta sker trots att " kraven" på jobbcoacher säger i deras avtal att coachingen ska leda till ett heltidsjobb minst en månad och det ska ske inom två veckor från att jobbcoachingen avslutats annars ska det inte betalas ut någon bonus till coacherna.

Ja man kan använda statistik på många sätt som här för att dölja ett utanförskap. Snacka om att sila mygg bland kameler….skamligt tycker jag och dags för regeringen att stå för en misslyckad arbetspolitik.

Istället för att jaga sjuka människor och prata om att pensionsåldern ska höjas så se för fan til att ungdomar kommer ut i jobb istället det måste väl ändå vara den mest samhällekonomiska åtgärden i alla fall.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Aroon

  Mycket bra det här tas upp, igen. Först och främst saknar regeringens tänkande verklighetsförankring. De flesta har ju växt upp i en familj med nedärvd status. Carl Bildt exempelvis, det skulle förvåna mig om han skulle klara av sy fast en knapp i en skjorta. Än mindre förstår han och hans regeringsbröder/systrar hur (svensk)-arbetsmarknad fungerar på olika arbetsplatser. Ett jobb okej, inte dumt, men det har ju blivit snarare ett ”mantra = arbetslinjen” utan vett och sans hur vissa arbetsplatser fungerar eller snarare inte fungerar. Bemanningsföretagen där jobbcoacher även ingår uppfyller knappast det vi vanliga menar med en hyfsad anställning, om det ens kan räknas till katigorin arbete. Jobbcoacherna i sin tur missbrukar den ställning de fått i uppdrag från regeringen och som i princip vem som helst kan utge sig för att vara.
  Usch! Man blir så trött på denna samhällsförändring som den här regeringen får ta ansvar för och de enda vinnarna är grädden på moset. Jag undrar om det ens är lagligt hur arbetsmarknaden nu fungerar. Mänskliga rättigheter ifrågasätts, samt ärekränkningar och utnyttjande handikappade (utvecklingstörda) förekommer även. Här premieras brott istället för som man sagt, prioriteras. Då adel och borgare slås samman med blåögda bönder då blir det så här.

 2. Leif Danielsson

  Susanne, att försöka debattera alliansens politik är att slåss mot väderkvarnar.
  Det är omöjligt att få dem att svara på fördelarna med friskolor, privat vård, jobbcoacher etc.
  På sätt och vis förstår jag dem, för att om vi skall prata sakfrågor och rena fakta som kommer fram, finns det inga hållbara förklaringar.
  Jag måste säga att jag tycker S är alldeles för passiva. Det finns så många argument emot den hafspolitik som alliansen för, men någon som har talets gåva måste locka ut dem på banan.
  Jag lyssnade på Palme igår när han förklarade sin syn på demokratisk socialism för Fälldin. Vad jag önskar att han suttit öga mot öga med Reinfeldt idag!

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Leif Danielsson (2011-02-25 14:37)
  Ja jag lyssnade många gånger på Olof Palme när jag bodde i Stockholm och var politiskt aktiv, vi saknar en dynamisk ledare som han var och jag skulle också ha velat se en debatt mellan Reifeldt och honom och se hur Palme smulade sönder den poltik som bedrivs idag.

 4. Andreas Westin

  Hej!
  Palme idag hade inte gått hem på samma sätt skulle jag tro. Påtvingande socialism och kollektivt tänkande fungerar inte dagens samhälle på samma sätt, särskilt inte på ungdomarna, för dem är det otänkbart att valfriheten skulle vara så begränsad. Folk av idag vill ha en statlig grund/välfärd, men inte en detaljstyrning och Alveden ENDAST i statens affär. Anti-amerikansk retorik och grå hus är inte 2011, det är 1970-tal. Så jag tror inte Reinfeldt blivit ”söndersmulad”, snarare hade Palme inte blivet den han var (han var trots allt mkt stor och färgstark politiker) om han kommit idag, så tror jag. F.ö kan man fundera på vad Palme skulle tycka om Socialdemokraterna av idag, jag tror ärligt inte han skulle känna igen så mycket, det parti som han troligen skulle finna sig mest lika med är nog Vänsterpartiet, för handen på hjärtat så är Socialdemokraterna väldigt borgliga idag i en jämförelse, eller vad tycker Du?

 5. Krister Klermalm

  Palme var duktig på att följa med vad som sker i omvärlden samt i samhället och skulle formar socialdemokratin hur samhället utvecklats med starkare prägel av solidaritetet, utjämning mellan folket, mer stabliare ledning av vilken riktning deras politik skulle vara. Även med valfriheten i socialistisk anda som är hållbart på långsiktligt. Dessutom skulle partiet inte blivit så blå som det har blivit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.