Så sprack Alliansens prognoser ….

När det visar sig att det under fjolåret utbetalades drygt 12 miljarder i socialbidrag, dessutom redovisar SCB att antalet sjukdagar ökar. Det ökade utförskapet går med en hiskelig fart mot avgrunden. Hur var det nu med minskat utanförskap ??

Glad blir jag i alla fall när jag läser att det röd-gröna blocket med stöd av Sverigedemokraterna lyckast stoppa regeringens säljhysteri av statiliga bolag. Det är det tyngsta nederlagtet i riksdagen hittills. Och jag hoppas att de fortsätter att arbeta som en oppositon ska göra och att det även syns utåt att vi jobbar mot orättvisorna i samhället…

Det visar också för mig att det trots allt negativt skrivet är möjligt för oppositionen att bryta ner Alliansens politik med ett kraftigt motstånd mot de vansinnigheter de styrandes politik innebär.

Läste att 23 000 personer sökte 428 tjänster som Umeå kommun utannonserade förra året, håller den statistiken för övriga landet så är det inte bra.

Det måste skapas nya jobb, det blir inte fler jobb för att dom sänker skatterna när ex elpriserna samtidigt ökar katastrofalt, räntorna hotas stiga rejält, bensinpriserna ökar, staten försöker sälja ut alla statliga bolag.

Det pågår en hysteri kring vård skola och omsorg som bara leder till ännu mer útanförskap när de resurser som kommunerna har ansvar för enligt lagen urholkas hela tiden för att privata alternativ ploppar upp och vill ha en stor del av kakan.För mig leder detta bara till ännu mer utanförsskap och segreation i samhället…

Klyftan mellan fattig och rik har aldrig varit större i Sverige än idag…

 Det ska bli spännande inför nästa val att se om KD och Centern åker ur riksdan eller om de lyckas kravla sig över strecket en gång till, förmodligen med hjälp av stödval från andra allianskamrater.

Nu hoppas jag på att vi får en stark och dynamisk partiledare som kan leda vårt parti tillbaka till de parti som ska styra Sverige i framtiden. Jag saknar Olof Palme och minns hans otroliga tal under den massiva uppslutningen på Första Maj under de åren jag bodde i Stockholm…

 

Etiketter: , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Aroon

  Övervägande del av svenskarna verkar tycka det är bra politik som förs. De som tycker annorlunda måste ha fel. Nä, gör som svenskarna alltid gjort de senaste 80 åren, knyt näven och släpp en fis, då ryggar kapitalet med Wall-Enberg och storbankerna tillbaka. Den svenska modellen är bra, säg inget annat. Dessutom om vi har tur kanske Sd tar sig upp till 10% i nästa val. Politik är spännande och intressant för sysslolösa, penningstinna politiker. För övriga är det en katastrof.

 2. Aroon

  Ingen idag i Sverige vågar väl öppet kritisera adeln. Vi såg ju hur det gick för Palme. Dödad på öppen gata efter ett noga planerat dåd där vissa inom polisen bl a var inblandade. Man hör ju på röstläget, likgiltigheten och skådespeleriet bland de poliser som pratar med varandra vad de egentligen tycker om mordet. Nu var kanske inte just dessa direkt inblandade, men jag är ”dösäker” att det hade skett ett långvarit planerande för att få bort ”den röde Palme”.
  Per-Albin dog ju också ganska mystiskt och frågan är om inte han också blev dräpt.

 3. Leif Danielsson

  Suzanne, jag har försökt förstå tanken bakom sjukvårdsreformen och ju mer jag sätter mig in i detaljerna, ju orimligare blir det.
  En person som blir allvarligt sjuk har idag 2 år och 9 månader på sig att tillfriskna….därefter slussas han/hon över till AF.
  Hur logisk är denna kullerbytta? Vad kan AF göra som inte vården och läkarna klarar av, förväntas AF syssla med healing??
  Det som sker är ju bara ett alliansspektakel, ett cyniskt spektakel, som började med översteprästen Alf Svensson, som förmodligen fått en uppenbarelse där han insett att de sjukskrivna och arbetslösa var en enda stor grupp fuskare.
  Vilken hycklare dennne man är och vilken skada han ställt till med genom sitt påstående, gripet ur tomma luften.
  Jag hoppas dessa KD-hycklare försvinner ur svensk politik och aldrig återkommer. De har redan gjort alltför stor skada för de svaga i samhället.

 4. Leif Danielsson

  Tyvärr, Suzanne, jag tror inte S gubbvälde går att bryta. Personer som Palm och Sommestad, två kvinnor som har fattat ideologin inom S lär vara chanslösa…att kväsa gubbväldet inom S kräver sin man/kvinna.

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Leif Danielsson (2011-03-03 10:52)
  jag förstår inte heller någonting, jag har en dotter som råkade ut för en trafikolycka för ett antal år sedan och trots alla år och alla praktikplatser där hon ska prova hur mycket hon klarar av så ska hon ändå prövas mot regelverket hela tiden, båd af och fk:s handläggare bra att ha och göra med men det är styrda av ett helt vansinnigt regelverk som de knappt själva förstår tanken med.

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Leif Danielsson (2011-03-03 12:29)
  jag hade gärna sett Sommestad som partiledare för Socialdemokraterna, hon är skärpt och mycket kunnig och skulle kunna vara den partiledare vi behöver för att vinna inte bara ett utan flera val framöver

 7. Aroon

  Jag tror liksom Leif att de flesta, även sossar är mera måna om sin egen ställning och inte vågar utmana kapitalet och de orättvisor de står för. Kvinnor har en benägenhet i det fallet våga vara lite fränare, men vi såg ju hur det gick med Gudrun Schyman. Alltid hittar de (på) något som inte visar sig korrekt och vips så får de allmänheten med sig. Vi må ju betänka att de viktigaste posterna inom olika myndigheter i Sverige besitts av borgare oavsett regering. Enkammarriksdag infördes så sent som 1967. Det var det längsta S+V uppnådde demokratimässigt i riksdan. Att avskaffa kungahuset med tillhörande seder och sjåp var för magstarkt. Jag tycker man borde löpt linan ut. Jag mår jättedåligt då man vet hur många andra i Sverige har det taskigt och tvingas leva på A-kassa, sjuksrivning eller socialbidrag. Just vad det då heter, det förhatliga bidragen. Kungahusets ”bidrag” är helt i sin ordning. Är svenska folket blinda?

 8. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-03-03 16:03)
  Det finns också exempel på kvinnliga partiledare som varit respekterade och kunnat driva sin politik, jag tänker närmast på Maria Wetterstrand. Inom miljöpartiet är det hos som varit den starka partiledaren av de två språkrören, kunnig, påläst och orädd har hon varit fronten i partiet. Så det finns undantag men inte så många. Men vårt samhälle är uppbyggd med manliga normer och det tar tid att förändra det synsättet…

 9. Krister Klermalm

  Jag vill önskar Dig och dina parti vänner med öppna sinnen att finna själen av Socialdemokraterna i dagens samhällsliv.

  Allt sedan Palme har jag saknat den pondus som sossarna med partiledare hade. Egenskaperna hos Palme och den retorik han hade gjorde att jag höll mer till det röda under mina unga åren. Poltiken tyckte jag inte särskilt mycket än solidariteten, rättvisa och utjämningen mellan fattig och rik som fanns.

  Hoppas att ni finner själen igen ur det samhällesföretelser som är nu. En väg att släppa makthungern i grupperingen inom parti hos gubbarna. Ett val för mer utjämning mellan könen i ledarskap är att följa modellen som Miljöpartiet gjorde redan ifrån början, två språkrör. Hur det ska konstrueras är så en diskussions plan för er.

  Må ni inte tar så lång tid att finna både eran politiska själ och vilka ska driva eran politik framåt. Måtte också ni är mer öppensinnade till samarbete utan prestige, både inom partiet och utanför. Det förlorar ni på och passar inte dagens normer som kommer att bli framöver. Då krävs att dem yngre får mer plats.
  Det här gäller förstås i andra partier med och organisationer mfl.

  @-,-’–
  @-,-’–
  @-,-’–

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.