Skattepengarna har fått vingar och flyger ur Sverige…..

Svenska Dagbladet granskar vårdbolagens fantasivinster. Nu har det visat sig att hälften av all vård som inte är offentlig ägs av några få riskkapitalbolag och dom betalar ingen skatt i Sverige.

Dessa bolag gjort miljarvinster på sina företag inom vård, skola och omsorg, De gör allt för att slippa betala skatt i Sverige. Några bolag som satt detta i system är bla Attendo, Ambea coh Capio.

Intressant med Attendo eftersom om jag inte minns fel var det bolag som Maria Kristoffersson vårt fd kommunalråd vurmade varmt för och ville att vår äldreomsorg skulle säljas ut till just det företaget.

Företagen är helt oförstående till att Sverige behöver dessa skatteintäkter utan gör olika former av skatteplanering så att pengarna beskattas där ägarna sitter, naturligtvis i lågskatteländer som till expempel Jersey.

Så inte nog med att regeringens skattepoltik är förödande för oss vanliga dödliga nu låter de dessutom pengarna försvinna utomlands, var de inte de de anklagade Sossarna för. Att våra skatteregler gjorde att företagen flydde utomlands med vinsterna.

Ja är det inte nystartszoner så är det skatteflykt och under tiden höjs utgifterna för oss vanliga dödliga. Med tanke på att elpriserna ökat med ca 9000 kr per år för en villaägare tillsammans med övriga ökningar av matpriser, fackavgifter, försäkringar osv så har regeringen effektivt tagit tillbaka de få kronor som blev i skattesänkningar med råge…..

Ovanpå allt detta så har även pensioner och bidrag sjunkit och de stora förlorarna är de sjuka, handikappade, arbetslösa, pensionärer och ensamståedne föräldrar. Där hittar man de stora grupper som är beroende av försörjningsstöd idag….

På moderaternas hemsida så har man skrivit följande: Nya moderaternas uppgift är att lösa samhällsproblem och göra Sverige till ett bättre land för ALLA som bor här….

Jag tycker att de har misslyckats totalt med den devisen…..

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Aroon

    Jag såg här på bloggen intill ett diagram. Vad jag kunde utläsa var 1995 dec mån som hade det största saldot. Sedan kan man ju uppvisa stastistik hittan dittan. Jag lever i verkligheten och inte var åren med borgarna i V-mina någon häjdare precis. Jag röstade mest för att få bort dom. Sedan om det blev S eller V ansåg jag inte ha så stor betydelse. Dessutom går det säkert skära ner inom olika områden. Man kan ju exempelvis lägga ut skolan och åldringsvården på entreprenad, men det vore ju en ren katastrof. Jag hoppas verkligen att ”gubbarna” (käringarna me för den delen, ha, ha) grejar det här nu med det förtroende de fått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.