KD:s nya giv- hemmafruavdrag…

snacka om kvinnofälla…

Kristdemokraterna försöker febrilt hitta en linje som ska ta tillbaka partiet över strecket. Nu diskuterar man hur familjepolitiken ska se ur och efter vårdnadsbidraget kommer nu förslag på hemmafruavdrag.

Om sin familjepolitik säger man "mer familj och mindre politik". Mindre byråkrati och mer pengar. Och sen menar man att det bästa sättet är att uforma det som ett avdrag istället för ett bidrag. Inte för att jag förstår att det skulle göra någon skillnad.

Här föreslås ett barnavdrag på skatten, alltså skulle de skattepengar som idag finansierar barnomsorg, barnbidrag och föräldrapenning göras om till ett skatteavdrag med ca 150 000 kr per barn och år.

Och då tycker man kanske att visst du har ju redan betalt in skatt genom att jobba och detta blir ett avdrag, sant men KD:s vilja att införa sambeskattning gör att det istället blir ett förslag på den värsta kvinnofälla som konstruerats – ett hemmafruavdrag.

Alltså skatteavdrag för att inte jobba. Hur rimmar det med Alliansens arbetslinje, hur rimmar det med att vi måste jobba flera år för att ha råd med pension, hur rimmar det överhuvudtaget med ett modernt samhälle år 2011.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Aroon

    Oj, det må man då säga om det uppgifter du lämnar. Jag vet att de s k ”uppsalagänget” är missnöjda med Göran Hägglund och hellre skulle vilja ha Mats Ohdell som partiledare. Jag betecknar Kd som mer eller mindre en sekt och det Uppsalagänget håller på med verkar vara något liknande med ett nytt Knutby. Jag tycker Kd på det här visat visar sin mörkaste sida. Jag har svårt tro det bygger på kristna värderingar. Partiet verkar mera likna en ”ulv i fårakläder”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.