Fantastisk rolig föreställning av Vita Hästen…

Igår åkte ett 70-tal glada Vilhelminabor till Lycksele för att se operetten Vita Hästen med bla Claes Malmberg, Ola Forssmed mfl i rollerna. Jag hade nog bara förväntningen att få höra alla kända operettsånger som jag minns från barndomen men ack vad jag bedrog mig.

Vi hamnade i en föreställning som är bland det roligaste jag sett på länge, snabba träffsäkra repliker, en moderniserad variant på Vita Hästen där Ola Forssmed gjorde en fantastisk rollprestation och likaså Claes Malmberg.

Vi skrattade så att tårarna rann och det var tusan så roligt att se att även Claes Malmberg fick skrattattacker på sen av att se Ola Forssmed otroliga akrobatik. Att Claes Malmberg också visade sig ha en bra sångröst gjorde inte saken sämre.

Jag minns när jag såg Vita hästen i Stockholm 1976 då spelade Stig Grybe och Inga Gill huvudrollerna och även då så skrattade publiken gott, men gårdagkvällens föreställning var betydligt bättre. Suverän regi.

En annan Vita Hästen turnerade via Riksteatern nån gång på 70-talet med vår egen opereasångerska Stina Kajsa Holm, även den kommer jag ihåg.

Vi som var med igår hoppas verkligen att Riksteatern nu vågar satsa på fler operetter av den här karaktären, vi åker gärna till Lycksele igen, det blev ett enhälligt beslut av våra besökare efter gårdagens föreställning.

Så vi riktar ett stort tack till Lycksele Musik- och teaterföreninge för en kväll som vi sent ska glömma…

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.