Hur får Moderaterna ordet ”Rättvisa” att stämma med deras poltitik ?

Det ska bli intressant att se hur man ska få det ordet att stämma med den politik som styr idag.

Den senaste given är att Moderaterna (visserligen är de övriga allianspartierna också med men jag undrar hur mycket de egentligen har att säga till om idag. Reinfeldt är nog ensam om att styra Sverige med sitt parti.)

Jo den senaste given är att nu ska det bli istort sett "gratis" att driva företag med inriktning på forskning och tillväxt. Regeringen tycker att det ska stimuleras och det säger jag ingenting om. Men när det är på det här sättet det ska göras så gillar jag det inte.

  • Först säger de att våra skattenivåer är besvärliga när företag vill locka utländska experter och nyckelpersoner. Alltså lägger de ett förlag att ALLA som tjänar över 85 600 ska kallas experter och därför ska omfattas av skattelättnader. Så fantastiskt genialt, vi kommer att få väldigt många experter i vårt land framöver…

Nästa "generösa" förslag är:

  • Alliansen tycker att dessa företag måste få fler skattelättnader så då ska de ges rätt att  dra av alla kostnader forskning och utgifter även om det INTE hör till företagets kärnverksamhet. Så himla kvickt uttänkt…som jag ser det kan alla företag i framtiden kalla sig för forskningsföretag och dra av alla kostnader i företaget. Ge sig själv och alla anställda en gigantisk lön och bara håva in pengarna som man inte behöver beskatta.

Till sist har de ytterligare ett förslag.

  • Schablonbeloppet i förenklingsregeln vill de höja och sen ovanpå detta vill de införa ett tak på hur stor utdelning som ska beskattas som lön. Argumentet för dessa förslag är att företagen ska kunna öka sin utdelning och lönsamheten utan att behöva ödsla tid på olika skattekonstruktioner för att slippa betala skatt.

Det var alltså det här Maud Olfvsson menade i valpropagandan över hur hon skulle förenkla för företagen och minska byråkratin.

Problemet är att jag inte precis ser den lilla företagaren få någon favör av detta utan som vanligt så är det de stora kapitalen det gäller. Så inte vet jag hur Moderaterna ska kunna få den här politiken att stämma med devisen "Rättvisa".

Vi har väl inte upplevt mer orättvisa i samhället än idag och tydligen kan det bli värre och värre. Det skapas nya sätt att roffa åt sig pengar och de som får betala kalaset är låg och medelinkomsttagarna, sjuka och pensionärer och det mest skrämmande av allt är att så många barn får betala ett högt pris för den politik som förs idag i Sverige..

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. Aroon

    Jo jag såg dom stod uppställda med blankpolerade skor allihopa när förslaget presenterades. Ja Mauds skor såg jag inte, men jag liknar dem i alla fall med de som fanns i Kina och som då blev kallade de fyras gäng. Jag tyckte jag läste något om det skulle bildas någon typ av elit i huvudstan som skulle specialisera sig på börsvinster. Konstigt, världen i övrigt skriker av (finans)-kriser, men Sverige och ”de fyras gäng” tänker fortsätta på den inslagna linjen som visar sig brustit samman i bl a USA. När kommer bakslaget och vilka får då ta konsekvenserna? Naturligtvis de som redan går på knäna. Förresten såg jag pensionärerna skulle få sänkt pension igen 2014??? Nu har dom ju tagit bort allt vad arbetsskador heter, så nu är det fritt utnyttja en så länge personen orkar och sedan kasta dom på skräphögen när de börjar kräva sin rätt till ersättning p g a sjukdom eller när kroppen inte orkar. Men förståss, en får ju skylla sig själv om man är så dum så man sliter ut sig för andra….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.