Är detta en av Centerpartiets nya paroller ?

när centerpolitker som Fredrik Federley (C) motionerat om där han vill avskaffa sexköpslagen och kopplerilagen med moivationen att

 " I varje land som bygger på rättstatens principer måste myndiga människors överenskommelse respekteras" 

Han skriver också

"Vad som är särskilt skrämmande med lagens tillkommande är att de som berörs av lagstiftningen, de prostituerade, inte har hörts i frågan. Det är oftast relativt välbärgade personer i en trygg miljö som i sin egen moraliska uppfattning anser att det är fel att sälja och att köpa sex som har legat till grund för lagstiftningens utformning"

Nästa centerpartist som förespråkar att vi ska ha fri "prostitution" i Sverige är Ingrid Lundqvist 23 år gammal och sitter i Förbundsstyrelsen för CUF och nominerad till posten som ny ordförande i CUF

Hon skriver bland annat på sin blogg att hon hyllar Fredrik Federleys motion och säger:

"En kvinnas måste rimligen ha rätt till sin egen kropp och det har man idag lagstiftat bort. Istället moraliserar vi kring kvinnors sexualitet och utgår från att all sexhandel är ofrivillig."

Jag blir väldigt illa berörd när jag hör såna här argument. Prostitution är aldrig bra, det finns betydligt mer negativa effekter av prostitution än positiva.

Det där är ju ungefär som att vi skulle avskaffa lagen om rattfylleri med argumenten att det ändå finns människor som klarar av att köra bil med lite alkohol i kroppen och därför ska det vara lagligt.

Prostitution är i de allra flesta fallen inkörsporten till droger, misshandel, trafficing mm där män styr kvinnornas liv. Om det finns nån enstaka kvinna som vill sälja sin kropp och tror att hon klarar sig utan men så tror jag att hon har fel. Förr eller senare så tas nästa steg och nästa steg och till slut så är det inte längre av frivillighet.

Och om argumentet att man bestämmer över sin kropp skulle hålla så är jag säker på att de kvinnorna förr eller senare börjar må dåligt och få kommer att kunna ta sig ur de träsk som dom hamnar i.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Aroon

    Ja det är väl direkt inget idealyrke, men även om förbud råder förekommer det tyvärr. Fredrik Federley behöver knappast vara orolig hamna i prostitution, om inte i värsta fall vid en ev valförlust han tänker extraknäcka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.