Det finns tydligen ingen gräns för hur cynisk man kan vara…

I helgen så gick "Påskupproret" där tusentals människor protesterade mot det inhumana sätt utförsäkrade människor behandlas i dagens Sverige.

 Allt detta i jakten på att "få " ut människor i arbete utan hänsyn till sjukdomsbild. Idag är det inte läkarna som avgör om en människa är för sjuk för att arbeta utan en tjänsteman på försäkringskassan som avgör hur frisk du är för att kunna arbeta.

¨Människor kastas ut i socialbidragsfällan och hamnar ofta mellan stolarna där de anses för sjuka för att arbeta enligt arbetsförmedlingen och för friska för att få sjukpenning enligt försäkringskassan. Ett moment 22 inträder alltså.

Att då läsa om hur den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali twittrade om Påskupproret är skrämmande cyniskt.

Hans tweet löd:

"Om alla som deltar i påskupproret donerar sina jobbskatteavdrag till en fond så kan de försäkra sig mot försäkringskassan"

Så om man du som sjuk vara tar sig i kragen så skulle du inte ha hågra problem. Ungefär så att : lös det själv och skyll dig själv. blir väl andemeningen då.

Vad denne lille moderat verkar totalt ha missat är att den som är sjuk inte får några jobbskatteavdrag och är dom utförsäkrade så får dom ingen ersättning alls eftersom dom just är det……utförsäkrade.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Jag tror inte att du ska förvänta dig någon som helst medkänsla av folk med moderaternas inställning ! Det är ju just dom som har genomfört de ändringar i sjukskrivningarna som nu gäller .
    Man vill skrika och sparka i väggarna !!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.