Det behövdes att Europarådet röt till…

för att få Moderaterna att redovisa sina partistöd. Europarådet ger skarp kritik till de svnska politiska partier som inte redovisar sina stöd offentligt.

I andra länder så är det noga reglerat hur stora bidragen får vara och att de ska redovisas till allmänheten. Moderaterna däremot har hela tiden hävdat att det skulle kränka integriteten att lämna ut namnet på bidragsgivarna.

Bara det förfarandet får en att tänka på mutor och att det kan finnas bidragsgivare som köper sig en röst genom ett stort bidrag till partiet. I andra länder kallas det korruption. Nu har i alla fall Moderaterna sagt att de ska redovisa alla bidragsgivar som gett mer än 20 000 kr.

Är det så att de tappar ekonomiskt stöd med det förfarandet så kan man väl anta att den bidragsgivaren inte hade rent mjöl i påsen.

Men visst ska det bli intressant att se vilka som stödjer Moderaterna öppet, att hela näringslivet gör det vet vi ju men vilka gör det och kan det genom denna form av lobbying gynnat dem otillbörligt. Det som är fegt är att de bara tänker redovisa vilka privatpersoner som gett pengar men har argumentet att man vill veta vad LO ger sossarna.

Då borde väl moderaterna i rättvisans namn tala om VILKA organisationer och företag som skänkt pengar också. Det vore etiskt och moraliskt riktigt att alla partier redovisar sina partistöd offentligt utan undantag.

 

Etiketter: , , , , ,

9 kommentarer

 1. Aroon

  Något bör vi(folket)väl EU ha någon nytta av nu då vi lika är är med. Intreesant se vilka olika bidragsgivare det finns. Man kan ju bara ana vilka och vilka summor….. Intressant!

 2. Max

  Fast det känns lite som ett spel för gallerierna. Det man har sagt är att moderaterna tänker offentliggöra de PRIVATA bidragsgivarna. Men vilka bidragsgivande organisationer har man?

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Max (2011-04-28 08:58)
  Jag håller med dig Max, och då undrar jag varför dom är så intresserade av vad Sossarna får från organisationer som LO när man inte själva tänker dela med sig information kring vad ex näringslivet går in med till Moderaterna

 4. sosse

  Ha,ha!
  Wallenbergarna,Bonniers,Antonia Axelsson(Åhlenskoncernen)Danderyds rikaste,Djursholm osv. är nog dem som håller moderaterna flytande så de kan fortsätta sitt triumftåg över Sverige och lura i vårdbiträdena som får 100-182 kr mer i månaden efter skatteavdraget att de är likställda med alla dessa överbetalda bonusdirektörer.
  Hur många vårdbiträden tjänar ca 23.6oo kr egentligen?
  Är det innan OB-ersättning så skulle ett biträde alltså få ca 25-26ooo/mån?
  Rättvisare summa är nog att det ligger mellan 17.000-22.ooo/mån om du inte hunnit bli 65 år.
  Vilken vanlig medelinkomsttagare skulle ha råd att ge moderaterna över 20.ooo/mån?
  Sossarna brukar nöja sig med att fråga om man kan skänka en hundring till partikassan.(50 kr går också bra).
  Det verkar mer humant tycker jag.
  Nä,det är storfräsarna som håller moderaterna igång och så följer lättlurade svenskar efter i ett ledband precis som ett lämmeltåg.
  Jag menar inte att folk inte kan tänka själva,men det är lätt att luras av moderaterna nuförtiden ,eftersom de aldrig nämner något om förmögna eller höginkomsttagare i sina debatter,utan så fort det ska debatters i tv-rutan så vet Reinfeldt bara att den enda som arbetar i Sverige är undersköterskan.
  Varför säger han aldrig vad ingengörer,läkare,vd-chefer har fått tillbaka genom alla skattebidrag?
  Det kanske blir för höga summor att nämna i TV-rutan och då kanske folk skulle höja ögonbrynen och börja fundera över vad som är rättvist egentligen?
  Konstigt att folk är osäkra på att få hjälp vid sjukdom av moderaternas välfärdssystem enligt undersökningar och ändå röstar de på deras osäkra välfärdspolitik.
  Undras hur många medelsvenssons de hittar som har skänkt över 20.000 till moderaterna ha,ha?

 5. Upp till kamp

  Politisk pajkastning verkar vara din bästa gren. Du låter dessvärre jämt som en mistlur, och utan politisk självrannsakan. Det vore klädsamt med en mer nyanserad analys.

  Tvångsanslutning av LO-kollektivet till socialdemokratiska partiet skedde långt in på 1980-talet. Tänk om arbetarpartiet Moderaterna tog över idéerna från Er mörka nutidshistoria? Då skulle mistluren allt tjuta högt.
  Och vad gäller orättfärdigheterna i Vilhelmina så väljer du att vara tyst. Varför det?

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Upp till kamp (2011-04-28 18:01)
  Pajkastning är väl inte rätt ord jag läser tidningarna, lyssnar på radio, ser på TV-nyheter, ser debattprogram och skriver om det jag tycker är fel. Att kalla det pajkastning är ditt ord själv säger jag att jag är i opposition och granskar Alliansen för hittintills har jag inte skrivit några lögner om deras sätt att styra Sverige.

 7. Aroon

  Det är ju det handlar om, värva väljare från låg och medelklassen. Tidigare kunde sossarna ta dessa till sitt parti genom bl a LO-kollektivet. Vilket i princip hörde till att man var ansluten till någon fackförening. Näringslivet har genom borgarna lyckats splittra LO-kollektivet under lång tid och nu verkar deras strategi lyckats. De är ju de mäktiga som främst ligger bakom propagandan precis som ”sosse” säger. Skattesänkningen är bara en strategi och kortsiktigt kanske t o m låginkomsttagare tjänar en krona. Långsiktigt vältrar makten ytterligare över till toppskiktet. Ju fler som slåss om jobben desto bättre, fast det behåller man förståss för sig själva.

 8. Aroon

  Det har ju också blivit så att helst ska man göra någon topprestation inom något eller vara med i någon såpa, Big brother, Talang, Idol, Let´s dance eller de här skitprogrammen från USA och England. Topmodel, fear factor etc. Dessutom lagas det mat dygnet runt med olika ideer. Jag tycker det är hemskt, samtidigt som folk i många länder skulle vara nöjda om man hade en brödskiva. Dessutom har man bantningsprogram i samma kanaler på annan tidpunkt som visar hur människor äter ihjäl sig.
  Jag finner ingen logig i det sätt som pråckas på oss (Mest ungdomar far illa) via media och får oss tro på ett lyckligare liv. Ett vanligt jobb ”nine to five” eller liknade arbetsrutiner verkar vara ett minne blott. Människor ska prestera på topp tills det bara återstår ett tomt skal, medan samhällets toppar lever i lyx.
  En koja i skogen är ganska skönt ibland. Det bästa i livet är gratis, tänk på det.

 9. Aroon

  Peps Perssons: ”Alla vill till himmelen, men ingen vill ju dö” stämmer ganska bra med politiken om man ändrar lite. Ingen vill ju arbeta, men alla vill ha det bra.

  Trenden är väl: Spela på börsen, spela olika spel (trav, lotto etc).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.