Borgerlig logik ……

Hemkommen från en 5 dagars tjänsteresa i huvudstaden där jag fick många exempel på hur även Stockholmarna fått försämringar vilket många inte tror. Men även där finns  arbetslöshet, sjuka, utförsäkrade och barnfamiljer.som alla fått rejält ökade kostnader.

Ett exempel är när Moderater försöker förklarar för "vanligt" folk vad en höjning av SL-kortet alltså månadskortet på lokaltrafiken innebär. I gratistidningen City kunde man läsa förklaringen av finanslandstingsrådet Rosdahl.

"– Hundra kronor, det är tre chipspåsar, säger finanslandstings­rådet Torbjörn Rosdahl (M) när jag frågar hur han vill svara en barnfamilj med två tonåringar som nu får en ökad årskostnad på 4 800 kronor. Han tillägger att alla utgifter ökar.
– Det vore orimligt om inte SL-kortet kostade lite mer. Jag har själv fått mer i plånboken"

Rosdal har säkerligen fått mer i plånboken och det är ju kul för honom men för en barnfamilj så är kanske en höjning med drygt 5000 kronor det som de skulle köpa nya vinterskor och vinterjackan för till barnen. För en helt vanlig familj så kanske den där chipspåsen är det enda den kan unna sig till fredagsmyset.

När sossarna i valrörelsen i Stockholm föreslog en höjd kommunalskatt i Stockholm som skulle motsvara ungefär 130 kr för den som tjänade 30 000 kr då svarade moderaterna såhär.

"Det här är en ren okynneshöjning som urholkar Stockholms tillväxtmöjligheter"

Hundra kronor däremot det är ju bara tre chipspåsar. Och det har ju vem som helst råd med.

Men ponera att du inte har råd med höjningen? Vad svarar Rosdahl då? Jo gå till socialen och sök socialbidrag???

Och när de kommer till socialen vad händer då??

Jo då får du reda på att SL-korten inte längre ingår i socialbidraget …………

………..efter ett beslut från ……………….just Moderaterna….

Jag är glad att jag kan gå till jobbet och inte behöver vara beroende av den politiken, Hade detta gällt mig med min familj så hade höjningen inte bara blivit drygt 5000 kr utan 6 000 kr och som ensamstående mamma hade jag definitivt  inte klarat den höjingen.

Men som vanligt slår moderaternas politik hårdast mot de som har det sämst i samhället.

Läs gärna en satirisk artikel från dagens arena som jag skrattade gott åt för den är huvudet på spiken för mig när det gäller de rika i Sverige och den poltik som styr…

http://dagensarena.se/ledare/det-ar-synd-om-de-rika/

För övrigt så var det fantastiska dagar i Stockholm med otroligt sommarväder så även om alla möte var inomhus på dagarna så tog vi reda på varje tillfälle att sitta ute mellan varven.. 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.