Hon överger det sjunkande skeppet…

när Maud Olofsson avgår. Nu ska hon lämna över rodret till ..ja det får vi inte veta förrän Centern har sin stämma i Åre. Enligt senaste Sifo mätningen i juni så ligger Centern på 4,5% och är väldigt nära att åka under 4% spärren.

Det har gått dåligt för Centerpartiet under en lång tid. Man tappade nog väldigt många väljare när Stureplan blev viktigare än väljarna i glesbygden. Partiet har inte haft så dåliga siffror sen september 2000 då partiet hade 4.5 %.

Maud Olofsson lyckades få upp siffrorna till 8 % 2004  efter att Alliansen bildades när de samlades på hennes gård i Högfors…men sen har det dalat och dalat och dalat. Drömmar har hon nog haft att bli större men det har slutat där. 

Sifo mätningen visar också ett till parti inom Alliansen som har stora problem och kämpar för att komma över spärren. KD ligger just nu på 3,6 % och skulle om det vore val idag åka ur riksdagen. Det är inget nytt fenomen utan nu är det tredje månaden på raken som de ligger under spärren. Kan det bero på deras i mina ögon kvävande poltitik som går ut på att skapa ett nytt hemmafrusystem….kanske inte det en modern kvinna vill…

Till och med Moderaterna tappar väljare och hamnar nu under 30%.  Skulle det vara val idag skulle det rödgröna blocket vinna. Socialdemokraterna har idag 35 % av väljarna och det rödgröna blocket skulle få 48,8 % av rösterna mot Alliansens 39.7 %.

Det känns glädjande att väljarna inser att sänkta skatter inte alltid innebär mer pengar i plånboken till det man vill lägga pengar på. Nej istället blev det höga elkostnader, dyrare bensin, höjda räntor och en mängd andra skatter som åt upp hela kakan.

Istället har små kommuner och framför allt de utanför de tre storstadsregionerna fått mindre skatteintäkter med stora besparingar inom vård, skola och omsorg. Vi har också fått en hög arbetslöshet men det finns inga jobb, Vi har fått veta vad ordet utanförskap betyder som man pratade så gott om att man vill få ut människor ur.

Istället har det skapats en segreation i samhället mellan fattiga och rika, sjuka och friska, de som har arbete och arbetslösa….

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. snushane

  Ja nu har Maud dragit ner Centern i skiten rejält 4,5% Så det kommer bli tungt för den nye kandidaten att resa sig efter det?

 2. Aroon

  I sanning ska sägas att mycket av det du räknar upp, höjda elpriser, räntor m m är gammal socialdemokratisk skåpmat som den här regeringen nu spinner vidare på. Vad beträffar elen är det ju alla pålagor i form av skatter som går staten tillgodo som är det stora problemet för konsumenten. Det lyckas man dribbla bort, även så Maud. Vad beträffar räntorna blev de ju skyhöga under en tid av S-styre. Nu börjar vi närma oss den gränsen igen med den här regeringen. Bensinskatten och höjningen av den har varit den socialdemokratiska regingens mjölko liksom skatten på elen och momsen på den. Skatt på skatt. Man frågar sig, var går gränsen för laglig verksamhet? Tänk om jag kunde ha ett företag och jag vore i princip ensam på marknaden med en livsviktig produkt till olika kunder. Sjukvården eller landstinget kunde vara en. Går inte mina prishöjningar igenom vänder jag mig till nån annan behövande och tar ut mitt pris, fast det kanske är oskäligt. Snart får jag alla andra behövande kunder krypa till korset.
  Förståelgt är att många vänder sig partier som traditionellt anses extrema.
  Skolan som skulle bli bättre, kunskapsnivån utlovades höjas med den här regeringen. Den har aldrig legat så lågt som nu enligt media. Jag hoppas att det blir någon handfast som tar tag i tömmarna som tar över och styr landet. Så här kan vi ju inte ha det. Den ena regeringen värre än den andra.

 3. Aroon

  snushane: Tror du verkligen Maud är intresserad av partiets ve och väl? Jag tycker det verkar som hon endast tänker på sitt eget privata och sfären runt henne. Men säg, e någon så förbannat dum att man inte ser till att sko sig själv när reglerna inbjuder. Jag menar en gång riksdan = livslång ersättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.