Tappat tron på mänskligheten

Kan man i religionens kappa begå vilka brottsliga handlingar som helst utan att världen tar i med krafttag och protesterar. När man skändar och mördar barn i religionens namn borde åtminstone de upplysta människorna på jorden aktivt motverka att sånt får ske.

Under de sista hundra åren har det begåtts våld på civila och miljoner människor har fått förlora sina liv. Hur kunde det ske med civilisationens goda samvete. Varför gjorde man ingenting för att förhindra det. I Sverige liksom i övriga Europa växer rasisternas framfart och inget görs för att få stopp på det.

Nu har vi IS som skövlar och skändar, vi har brunskjortornas framfart i Europa och vad väntar oss? Ett tredje världskrig??

Svält, fattigdom och diktaturer skapar kaos i världen medan välfärdsstaterna blundar. Statsvetaren Bo Rothstein har skrivit en debattartikel i dagens DN där forskning visar att religionen inte ger ett bättre samhälle utan att korruptionen är högre i religiösa länder. En intressant artikel som du kan läsa här.

http://www.dn.se/debatt/religionen-bidrar-inte-till-ett-battre-samhalle/

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Göran Jonzon

  Ser du brunskjortorna som större hot än diktatorn i Ryssland, eller var det en Freudiansk undanträngning av Rysslands kommunistiska illgärningar som gjorde att du tydligen inte räknar alla de mord som de ansvarar för ?

 2. Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

  Du har rätt, det är den andra delen, oavsett vem så är världen vansinnig idag, större delen av jorden länder svälter medan antingen korrupta diktatorer lever i enorma rikedomar och kväver sina medborgare eller också religiösas fanatiker som skövlar, skändar och mördar i religionens namn. Brunskjortornas framfart skrämmer mig eftersom vi har vad nazismens utrotande av människor i färskt minne. Extremkommunism är inte bättre med vad som hänt i såväl Ryssland som Kina genom historien.

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Du har så rätt ….. Det som skrämmer mig mest här i landet är att sd gör såna framsteg i opinionen . Men , man hör ingen som rent ut säger att dom röstar på dom .!?
  Det var så det gick till i Tyskland när Hitler började …..
  Men , fortsätt skriv …. Alltid kan det vara nån som tänker efter !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.