Hyckleriet står Göran Jonzon för!

När han i VK inlägg kastar ur sig osanningar utan att ta reda på fakta. Att han sen inte är karl nog att kunna be om ursäkt visar med all tydlighet att så länge han ”pratar” går det bra men om någon går emot så gör han likt strutsen, sticker ner huvudet i sanden.

GJZ skrev följande inlägg efter ett inslag i SVT där jag kritiserade Solörs aviserade 10 % höjning i Vilhelmina för de som är ansluta till fjärrvärmevärket

Rubriken löd:

Kallas det inte hyckleri?

Var du inte med och tog beslutet att sälja ut fjärrvärmenätet i Vilhelmina Suzanne Sellin? Om så är fallet, varför då spela indignerad över att monopolet nyttjas till prishöjningar? Nu tvingas kommunen investera en gång till för att skapa egen uppvärmning i de större bostadsområdena som trissen. Följden blir sedan ytterligare prisökning för alla privata fjärrvärmebrukare. Men privat är väl ett skällsord för sossar, så vem bryr sig då? Samtidigt som er ideologi bannar alla former av privatiseringar, så går ni själva in i den mest uppenbara fallgropen! Hyckleri i megaklassen?

Mitt svar till GJZ

Bemöda dig om att ta fram fakta! Att du hänger ut mig får stå för dig men när du skriver osanningar om mig blir jag arg. Jag var inte ens medlem i sossarna än mindre hade jag politiska uppdrag när värmeverket såldes. Men det är väl som vanligt, du hugger på socialdemokratin urskiljningslöst oavsett om det är sant eller inte. Beslutet togs väl dessutom av KFM och jag har aldrig suttit i KFM. Som jag förstått såldes värmevärket 2002-2004 och då ägdes det till hälften av Vattenfall och hälften av kommunen. Vattenfall sålde sin andel till Sydkraft och sen gjorde kommunen samma sak med sin del. Jag gick in i partiet 2010 så du anklagar mig oförskyllt. Be om ursäkt om du är karl nog för det!

Om du bemödat dig om att öppna Solörs hemsida hade du enkelt hittat fakta: Fjärrvärmen i Vilhelmina byggdes under 1970 av kommunen vid det närliggande sågverket. E.ON övertog verksamheten 2002-2004 som levererar ca 40 GWh fjärrvärme årligen till kommunen, industrier, hyresbostäder och villor. Solör Bioenergi Fjärrvärme AB övertog verksamheten från E.ON under 2014.

Sen när det gäller privatisering så finns det en mängd sossar som driver företag, men när privatisering blir ett honnörsord före ekonomi då säger jag nej. Du om någon GJZ sitter och tycker att vi gjorde rätt när vi tog tillbaka ansvaret för snöröjningen av kommunen och när fastighetsförvaltningen av kommunens fastigheter lades på VIBO/VIFAB. Inte nog med att det blev bättre, vi sparade ett par miljoner också. Självklart måste det finnas privata företag i kommunen. Ingen har väl sagt annat. Men inte på bekostnad av våra skattemedel om det blir dyrare säger jag emot.

Ta av dig ditt röda skynke varje gång du ska häckla oss sossar, det passar illa med tanke på den uppförandekod som vi sagt att vi ska förhålla oss till. Håll dig till sanningen och ta reda på fakta!

Jag förväntar mig en ursäkt!

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Göran Jonzon

  Jag har skrivit ett svar på din begäran under ”tyck till” men ännu inte fått den publicerad!
  Varför kan bara VK:s webredaktör svara på?
  Även en ett inlägg som uttryckt smärre kritik mot hur Vk hanterar bloggar har förvägrats publicering,
  Även det kan bara VK:s webredaktör klargöra orsaken till?

  När vi kommer till ditt krav på en offentlig ursäkt, så får du gärna en sådan från mig här och nu.
  Däremot ställer jag mig frågande till hur du läser mina inlägg?
  Jag kan inte utan stora svårigheter utforska ditt personliga engagemang inom (S) och hur historien sett ut?
  Därför ställde jag en öppen fråga med anledning av din kritik mot hur nya ägarna hanterar prissättningen ?

  Det är däremot väldigt bra att du ordagrant citerar mig så att den som läser detta själv kan se att mitt inlägg inletts med två frågor, förtydligade med frågetecken och allt !
  Hyckleriet syftar dessutom på hur socialdemokratiska partiföreträdare begaggat privatiseringar inom infrastruktur och social service och samtidigt går samma partis företrädare i vår kommun ut med en utförsäljning av en så viktig funktion som fjärrmärmenätet ?!?

  Sammantaget undrar jag om du inte ska omvärdera ditt deltagande i den politiska debatten om du inte ens kan svara JA eller NEJ på en öppen rak frågeställning riktad rakt till dig personligen och göra det utan att likt en del fotbollsproffs kasta dig ned på marken och filma förorättad och kränkt ?
  Väx upp för tusan !
  Det var min offentliga ursäkt.

  • Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

   Då kunde du ha ställt den raka frågan utan allt annat som du alltid måste pådyvla oss socialdemokrater. Om du stoppat vid de frågorna hade jag kunnat svara dig direkt att jag inte deltagit i det beslutet. Men du måste fortsätta rapa upp rappakalja om allt sossarna gjort sen urminnes tider. Står du själv bakom alla beslut som Alliansen tog under sin styrande tid i Vilhelmina?

 2. Göran Jonzon

  Jag anade aldrig att det skulle bli för svårt för dig med två olika infallsvinklar i ett och samma inlägg?
  Det samanbindande temat var ju försäljningen av fjärrvärmenätet, vilket klart motiverar frågeställningarna om hyckleri och dubbelmoral, men ingenstans i mitt inlägg kan du återfinna att jag skuldbelägger just dig, för den parti(S)tyrda nedlåtande attityden mot privatiseringarna.

  Du är helt enkelt ute och cyklar, förblindad av det faktum att det inte går att motsäga mitt ifrågasättande, vilket tydligen skakar din sektliknande tro på partiet så starkt i sina grundvalar, att du blir oförmögen att läsa vad jag faktiskt skriver?
  Sluta varna för vargen så fort jag yttrar mig och gör ett allvarligt försök att hålla dig till det som de facto är skrivet på rak enkel svenska.

  Skillnaden mellan oss är att det vore mer på sin plats att det var jag som begärde en ursäkt för ditt utfall, men jag sänker mig inte till sådana barnsligheter.

  • Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

   Som vanligt så tycker du att du är i din fulla rätt att spy galla över sossarna i tid och otid. Du ställde frågan till mig personligen och kunde ha nöjt dig med det och fått ett svar. Men du fortsätter som vanligt att dra alla socialdemokrater över samma kam. Vi har plats för olika åsikter även inom Socialdemokratin likaväl som du säger att ni har inom Kristdemokraterna. Jag står för mina åsikter och har ingen lust att bli placerad i ett fack av dig som inte stämmer överens med verkligheten. Nej du borde lära dig lyssna och inte bara gå på som en uppretad tjur med ett rött skynke framför mulen.

 3. Göran Jonzon

  Som sagt, …..att behandla två saker i samma inlägg blev tydligen för mycket för dig? Var står det att jag drar dig över ”en kam” eller ”placerar dig i ett fack” ?
  Men nu när du ändå tar upp frågan, i vilket annat parti hittar vi det som partiledningen kallar ”röstboskap”?
  Hur väl fungerar demokratin om majoriteten i ett parti ska slå igenom i de samlade omröstningarna ?
  Säg att sossar står upp med 14 av 27 mandat i fullmäktige. Ponera att bland dessa 14 sossar har 8 en åsikt medan 6 stycken har samma åsikt som oppositionen.
  Sedan går ni med er likaröstningsprincip in i fullmäktigesalen och röstar med 14 mot 13 igenom een minoritetsåsikt, där faktiskt endast 8/27 (29%) tvingar igenom sitt beslut ?
  Kallar du det för majoritetsstyre eller ens demokrati ?
  Tycker du likväl att det är underligt att jag blir spyfärdig när jag ska ta ordet sosse i min mun?

  • Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

   Nej problemet som jag ser det är att du har svårt för att förstå att när vi tar beslut i fullmäktige så är det väl genomarbetade beslut som diskuterats i alla nivåer inom partiet. Vi diskuterar flitigt på både S-föreningsmöten och AK möten. Vi har högt i tak och försöker alltid komma fram till gemensamma lösningar som alla kan ställa sig bakom. Vi framför kritik och kan tala om när vi inte håller med. Men du har ju din bestämda uppfattning om hur vi fungerar så den verkar vara omöjlig för dig att ändra på. Du vrider och vänder på allt för att bli spyfärdig men det får stå för dig. Men du menar alltså att alla andra partiers politiker röstar som de vill i alla sammanhang. Det skulle jag säga är rent skitsnack. Ni röstar exakt likadant och dessutom så har ni som Allians verkligen ett märkligt sätt vid beslut där ni närmast reflexartat säger reservation efter alla beslut. Däremot så är det konstigt att du pratar som du gör när vi vid sammanträdesborden gör exakt som vi gör i vårt parti. Diskuterar och jämkar tills vi kan komma fram till ett gemensamt beslut där så många som möjligt kan ställa sig bakom.

 4. Göran Jonzon

  Strunt är strunt och snus är snus.
  Jag har själv varit med när de som haft avvikande åsikt blivit hemskickade och mer lydiga reserver fått rycka in. Dessutom kan du inte bemöta mitt exempel där mindre än 1/3 kan ges rätt som majoritet i er form av demokrati. Det ligger tydligen även för MP numera att uteslita namnkunniga som inte delar partistyrelsens ideer. Det måste de ha lärt från ert parti.

  Det var länge sedan jag var med och begärde en återremiss, så du förväxlar mig och oss nog med PA nu.

  Men upprinnelsen tilll denna diskussion var ju en helt annan, eller hur?
  Har du fortfarande svårt att se att det handlar m två olika saker med gemensam beröringspunkt i form av fjärrvärmenätet ? Hittar du fortfaranda något skäl att avkräva mig en offentlig ursäkt, eller har du bestämt att dialogen nu ska handla om något helt annat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.