Ytterkantspartier och politiska debatten

Idag åker jag till Landskrona för att möta frågor om främlingsfientlighet och politk. De nya politikerna inom m och fp i Landskrona har onekligen öppnat för en helt annan debatt för att möta ytterkanspartierna. Sverigedemokraterna har uppenbarligen vunnit röster på enstaka, polpulära frågor utan att presentera hur partiets politik ser ut i sin helhet.

Vi har haft en liknande situation i Umeå. Rättvidepartiet, gamla Offensiv, agerar ofta populistiskt medan ideologin egentligen syftar till mer grundläggande omvälvningar. Jag har mött avhoppade medlemmar som kan berätta om en knepig interndemokrati.

Och Umeå behöver nog diskutera hur den politiska debatten klarar ytterkantspartier. Jag ger Ola på VK lite rätt i sin blogganalys satt det måste vara högt i tak även i Umeådebatten. Ingenting får sopas under mattan. Spelet kring Botniabanan är trots allt ett exempel på detta.

Jag tänker berätta mer efter Landskronabesöket. Håll debatten hög!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.