Landskronas sak är vår!

Jag var två dagar i Landskrona och träffade människor i stan, projketarbetare och kommunledning omkring attityder och invandrarbefolkningen. Inte-grationsminstern kom på besök under fredagen.
Landskrona har 40 000 invånare. I centrum är mer än 50% människor med utländska bakgrund. Man slår alla rekord på integrationsbarometern när det gäller arbetslöshet, förtidspensioneringar, dåliga skolresultat, låg utbildning och kriminalitet. Attityderna att hjälpa är i botten och förmodligen ett tecken på uppgivenhet.

Idag väljs Mona Sahlin till ny ledare för Socialdemokraterna. Sahlin var ansvarig minister för just integrationsfrågorna före Jens Orrback. Läget i Landskrona är ett väldigt konkret exempel på Mona Sahlins dilemma att en ny tid behöver nya lösningar. Gamla myndighetspaketen från AMS, Skolverket, Försäkringskassan och kommunerna klarar inte människornas situation. Det skapas fler jobb inom administrationen än för invandrarna själva.

Civilsamhället och människors engagemang typ Sincaris vänner i Åsele – var finns det? Personers eget ansvar och rätt att jobba och synas – var finns det?

Läget i Landskrona och många andra orter och förorter finns på många ställen i Europa. Antalet flyktingar fortsätter vara stort så länge konflikter i Irak, Iran, Afganistan, Afrika m.fl. finns. Det är många orter i Sverige som måste vara beredda på nya vägar och tankesätt. Även Umeå. Landskronas sak är vår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.