Biblioteket och dålig planering

Uformning och placering av kommunens huvudbibliotek diskuteras återigen. Jag tycker kulturnämnden gör ett bra försök att lyfta idéerna om nytt hus med mer innehåll än biblioteket. Kom ihåg att det största biblioteket i kommuen ligger vid Universitetet. Dessutom finn bibliotek i kommundelar, vid skolor och inte minst på internet. Ett nytt kulturhus som innehåller även bibliotek låter mycket spännande!

Sedan leverar Lennart Holmlund några rundpallar om stans planering. En bra utgångspunkt är att större s-projekt stannar alltid upp p.g.a brister i miljöhänsyn och oförmåga att tänka med olika alternativ. Umeå kommun leder överlägset ligan över stoppade och fastnade förslag. Vägprojekt över Röbäcksslätten och Botniabanan är bara två exempel.

Medborgana har också fått träning i att vara misstänksam. Det är när Holmlund låst sig tidigt som luften gått ut projekten. Dessutom får kommunen gång efter annan lida av att översiktsplanen släpar efter. Jag hoppas att Lennart lärt sig något nu när Ön och älvslandsakpet ska planeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.