Holmlund bryr sig inte om småföretagen

Volvos hytter säljer bra

Lennart Holmlund vinklar och klagar. Nu senast om att Volvo Umeverken BARA får 15 miljoner i transportstöd.

Alla vet att transportstödet till norra Sverige hotade ta slut. Den gamla s-regeringen hade suttit stilla. Nu har Maud förhandlat fram att transportstödet fortsätter. Dessutom blir det mer pengar. Genom att ta bort de undre gränserna på 100 kg ochg 25 000:- kommer fler småföretag att komma åt stödet. Det var meningen från början att transportstödet mest skulle kompensera småföretag i Norrland inland, mindre stöd till storföretag.

Den nya utformningen är en fördel för hela Norrland. För att stödet ska räcka till fler sätts ett övre tak på 15 miljoner kronor. Det är storföretagen som berörs. Volvo har sagt tidigare att man behöver en basstöd för transportkostnaderna. Nu slår produktionen alla rekord och affärerna går bättre än någonsin.

Maud bryr sig om småföretagen och Norrland. Holmlund kör Volvospåret och bryr sig inte om helheten. Som bloggare satsar inte Holmlund på att vara särskilt juste

2 kommentarer

  1. Optimist

    Holmlund, kommunalrådet, bryr sig mest om sig själv, sina åsikter och beslut. Åsikter som han ändrar efter det senaste han hört, utan att kolla fakta. Så styrs Umeå, igår och idag, men förhoppningsvis inte i morgon.

  2. Jocke

    Jag gillar din vinkel om transportstödet, och om jag ska vara ärlig har faktiskt inte förstått varför jättarna åtnjuter så stora almosor samtidigt som småpotatisen får gno på.
    SKönt med ett inlägg med optimism och inte gnöl och gnäll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.