Idag:Kommunfullmäktige och hosta

Idag äger mars månads kommunfullmäktige rum. Trenden är den att antalet beslutsärenden minskar medan antalet frågor och icke-besluts diskussioner ökar. I skrivande stund sitter fem åhörare på läktaren. Det är inte lätt att följa politiska debatten i fullmäktige eftersom man som besökare inte vet när och hur frågorna kommer upp.

Jag själv hostar mig fram efter att ett virus hann upp mig i fredags. Jag verkar ha sällskap. I fullmäktigesalen hostas det både här och där. Nån slags 7-kanalig hostljudsystem.

Och mitt i alltihop diskuteras var sker egentligen den politiska debatten. Just nu är VK:s blogg högaktuell. Den är öppen dygnet runt och begränsar inte ämnesvalet. Och tempot stiger. Det kan kanske vara tid att fundera över när det finns tid att tänka och reflektera. Hur borde politiska beslut förankras både bland partiernas medlemmar och i civilsamhället. Hur fungerar gränsen mellan professionella medarbetare och de politiska beslutsfattarna. Sprutbytesfrågan är ett utmärkt exempel.

Host!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.