Resor i försommaren, Sundsvall och Povel Ramel

STEFAN JERREVÅNGDet har blivit mycket resande senaste tiden i försommar Sverige. Ochj lite bloggande. Först bil mellan Arlanda – Umeå i skuggan av den onödiga SAS-konflikten. Besök i Sundsvall med teamet på jobbet förra torsdagen Därefter Åsarna i Bergs kommun för att möta Bygdegårdssverige på sin förbundsstämma. Hela tiden möten med många människor vilket ger perspektiv på Umeålivet. Umeå är bra på mycket men långt ifrån outstanding. I Sundsvall finns också en framåtanda både inom kommunen och inom sjukvården. Jag tror vi ska lägga mer energi på att hitta en axel mellan Luleå-Umeå-Sundsvall för att lyfta vårt gemensamma norra Sverige!

I den här sortens frågor är inte alltid ledningarna i Umeå särskilt smidiga. Norra Sverige är en fjärt i världen och vi behöver hela kraften för att märkas. Vi kan inte drunkna i sketna gräl om vem som är huvudstaden i norr.

Därför är det riktigt roligt att läsa Sundsvall stöd för Umeå i kandidaturen för Kulturhuvudstad 2014. Sundsvall vill bredda och fördjupa samarbetet.
Jag vill bredda även till andra områden – utbildning, miljöfrågor, kommunikationer. läkarutbildning m.m.

Idag kom beskedet om att Povel gått bort. Lite väntat med tanke på att det varit känt att Povels hjärta krånglat. Jag är säker på att en stor majoritet svenskar har en plats i hjärtat för Povel Ramel.
Jag har ett solklart minne av Povel från Knäppupp revyns besök i Vilhelmina 1962! Martin Ljung var nog mest populär med figurer som Viking, Fingal m.fl. Det berättades att Martin Ljung med Povel som passagerare körde in till Shell-macken i Martin Ljungs Karmann-Ghia och sa till servicemannen: Vräk i 5 liter!!
Typisk Povel Ramel crazyhumor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.