Nordmalings sommarmarknad

Då var det i helgen dags för årets Nordmalings marknad. Det blir en kombination av marknad, återvändarmöten och nyfikenhet. Jag tycker det är fantastiskt att uppleva massor av människor och trängsel (!) på Nordmalings gator.

Många stånd är lokala och det är riktigt bra. Marknaderna runt om har olika inriktning och ofta återkommer samma sak. Men Nordmaling lyckas hålla den lokala prägeln.

Nu kommer Nordmaling med Botniabanan och allt. Det är uppenbart billigare att bo på lite håll från städerna Umeå och Övik. Den nya gröna vågen har bara startat.

Det märktes också i Nordmaling. En het fråga är bensinpriset eftersom bilen är en viktig förutsättning för friheten. Samtidigt finns alla möjligheter med biobränslen från både jord och skog. Äntligen har Nordmaling gått med i Bio Fuel region.

När klimat- och energipolitiken ska omformas framöver måste man vara rädd om nya gröna vågen. Människor vill röra på sig, kunna åka till jobbet. Alltså bra reseavdrag behövs. Fortsätt stimulera till nya., moderna bilar i stället för gamla bensinslukare.

Vårens skrotningspremie måste få en fortsättning. Kan inte bilbranschen och staten göra gemensam sak och inrätta en permanent skrotningspremie?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.