Varför siktar Holmlund alltid på Maud?

Den som läser Lennart Holmlunds blogg slås av hans återkommande mer eller mindre osakliga angrepp på Maud Olofsson. Det måste vara erfarenheterna från tidigare s-regeringar som nästan aldrig lyssnade på Umeå och Västerbotten som gör att han måste fortsätta slåss. Nu har Maud på 9 månader fött fram lika många
förändringar som gynnar företagande och och norra Sverige som det tog s-regeringarna 25 år att prestera.
Antalet människor i jobb slår alla rekord – även i norr.

En annan fråga är hur Lennart Holmlund ser på sin roller, dels ledare för Umeå kommun och samtidigt ganska sluggande s-politiker. Hur påverkar alla återkommande påhopp på landets näringsminister och vice statsminister Umeås möjligheter?

Just nu förbereds nya finasieringformer för vägar och järnvägar. Frågan om Universiteten i framtiden har kommit upp i media denna vecka och är kanske den viktigaste frågan av alla för Umeå. Det finns många fler exempel på frågor där kommunen, regionen och regering och riksdag måste samverka.

Mitt i alltihop sluggar Lennart Holmlund vidare. Han är nog på väg på väg att skapa lika dåliga relationer med nuvarande regeringen som det utvecklades att bli med Björn Rosengren en gång i tiden. Umeå kommun har så dåliga relationer med vägverket så att pengarna för Kolbäcksbron verkar frysa inne totalt. Vi behöver uppenbarligen en mycket smidigare ledning av Umeå kommun.

En kommentar

  1. Gunnar

    ..med tanke på den brist på lyhördhet som Maud ofta visar. I exemplet med Strukturfondsdelegationen är det illa att hon inte lyssnat på vad det egna länet framfört i fråga om ordförandekandidat. Med tanke på att programmet också i hög grad skrivits av Länsstyrelsen i Norrbotten hade det varit välgörande med en ordförande från Västerbottens politikerled. Västerbottens centerpartister bör inte bara agera hejaklack åt Maud! Vi förväntar oss mer än så med en vice statsminister från länet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.