Befolkningssiffror och Sörfors golf

Befolkningssiffrorna för första halvåret 2007 bekräftar trenden från 2006. Det är helt klart att Umeå och Norrland måste tänka sig för. Umeå måste även kunna klara en högkunjunktur dvs vara attraktivt för människor när man ska leva på det man tjänar.

I kommunfullmäktige har jag ställt frågan om risken för att den stora diffen i kommunalskatt som Umeå har mot andra lika stora kommuner kommer kommer att slå på befolkningssiffrorna. Jag tror att den stunden redan är här. När unga bildar familj, köper hus m.m. spelar jämförelserna roll. Jag möter allt fler som säger detta. Centerpartiet har ställt upp på en klok linje för att sakta men säkert sänka skatten. Bara att skicka ut den signalen skulle spela roll.

Golfen i Söfors har drabbats av motorburna marodörer. Det är tragiskt. Ännu mer tragiskt är att läsa många kommentarer till VK:s nyhetsartikel. Både bortförklaringar och rena rama struntprat. Umeå är känt för satsningar på föreningar och ungdomar – skyll inte på neddragningar. Men de inlägg som öppet försvarar skadegörelsen borde fastna i VK:s koll. Det är på gränsen till uppvigling eller anstiftan till brott. Har VK:s websida någor ansvar för detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.