Centerpartiet efterlyser ödmjukhet från Holmlund

Lennart Holmlund har replikerat min förra blogg om hans sätt att strypa debatten. Det blir svingar och rundpallar.

Sanningen är den att Centerpartiet motionerade om att öppna upp för ett ekologiskt beyggande och boende på ön. Socialdemokraterna hade strax efter en motion om att starta upp planering av Ön. Ön har hitills saknat en plan över huvudtaget vilket bl.a. resulterat i förbuskning och hämmat de fastigehtsägare som velat förtäta byn. Vi tycker att (s) är på väg att svika intentionerna i kommunfullmäktiges beslut om en planering med ekologisk inriktning, plats för boende och företagssamhet.

Det har genomförts omfattande förberedelser för att belysa olika sätt att utveckla Ön. En person som deltagit är arkitekt Torbjörn Einarsson. Det är denne Torbjörn som Holmlund går till angrepp emot utan att i sak nämna en enda frågeställning. Centerpartiet vill politiskt bidra till dels att bredda och fördjupa engagemanget kring planeringen av Ön, dels anser vi så här långt att en utbyggnad som siktar på c:a 1500 enheter istället för 2500 enheter kan passa.

Jag begriper inte hur Lennart Holmlöund kan få detta till UTGLESNING??

Det finns några fler frågor:

Hur kan Ön byggas till för att skapa bästa möjliga sociala engagemang? Och förhindra växtvärk och belastning som inte sällan följer med nya stadsdelar.

Hur kan Ön komma att gestalta ett mer Nordligt tänkesätt kring miljö/kretslopp, energi och materialanvändning?

Hur kan vi utveckla Ön stegvis till ett intressant utvecklingsprojekt inför kulturhuvudstadsåret 2014? Det som tänks och planeras nu är det som ska stå på programmet för hela 2014. Älven kan vara ett centralt tema för kulturhuvudstadssatsningen. Vi ska visa européerna ett exempel på nordlig hållbarhet som vi med stolthet ska kunna överlämna till våra barnbarn.

Centerpartiet vill föra dialogen och lyssna. Vi hamnar sällan i trångmål. Alla försenade projekt i Umeå är resultatet av Holmlunds GDSGD-planering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.