Pakistan, tillväxt och potatisens år 2008

Jul- och nyårshelgerna är i Sverige trygga och lugna. Trots allt har julhelgen ändå präglats av katastrofer. Tsunamikatastrofen minns alla. Minnet av morden i Åmsele återigen dykt upp efter beskedet om Juhas frigivning kommande sommar. Undrar hur länge han klarar friheten egentligen?

Årets mellandagar förmörkas av våldet i Pakistan.
Till diskussionen om terrorism kan vi lägga kunskapen om mordet på Pakistans opposionsledare Benazir Bhutto. Hennes död ställer frågan: Var mördaren en individ eller en representant för en stat eller en större organisation? Kampen för demokrati måste föras varje dag.

Respekten för demokratin bygger bl.a. på respekten för varandras åsikter. Även om olika personer tycker olika måste demokraten alltid försvara den andres rätt till åsikter. Respekten för demokratin innebär även att vi beskriver varandras åsikter korrekt.

Lennart Holmlund bloggår i VK innehåller väldigt många exempel på halvsanningar och glidande beskrivningar och beskyllningar av alliansregeringen. Dessutom är han alltid tyst om frågor som inte stämmer i hans världsbild.

I senaste bloggen beskrivs ännu en gång regeringens förslag till nytt transportstöd som rena döden för tillväxt och företag i Norrland. Sanningen är att fler företag än någonsin får stöd och dessutom på orter där det verkligen behövs. Volvo lastvagnar får ett tak för stödet samtidigt som många företag i inlandet växer som aldrig förr och får transportstöd därefter.

I våras bloggade Holmlund om att socialbidragen eller rättare försörjningsstödet i Umeå skulle siga dramatiskt 2007 som en följd av alliansregeringens politik. Försörjningsstödet har sjunkit!! När skriver Holmlund detta i sina bloggar??

Det finns andra frågor som norra Sverige har stor nytta av. Nästa år sänks skatten på el ytterligare flera procent. Stödet till enskilda vägar får äntligen en uppräkning. Här vills (s) skära ner dramatiskt! Antalet som har jobb är rekordstort samtidigt som antalet arbetslösa är så lågt att det är svårt att minnas lägre siffror.

Snart dags för 2008. Visste ni att FNs livsmedels- och jordbruksoganisation FAO har utlyst 2008 till potatisens år. Ingen enskild produkt spelar och har spelat så stor roll för människors dagliga föda som potatisen. Det kan nog även gälla norra Sverige. När potatisen kom till våra bygder började tillväxten skjuta fart. Undrar hur många människor i dagens samhälle som har kunskapen att odla sin egen potatis?

God Fortsätning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.