Miljöbilen lever, såg Folbladet söndagens Agenda och Västerbottens regionförbund

MILJÖBILEN KVAR I UMEÅ
Det blev det som väntat att kommunstyrelsen avslog förslaget att slopa fri parkering i parkeringshusen för miljöbilar. Kommunstyrelsen gav rätt signal i rätt tid! Det var obegripligt att frågan drevs fram för beslut, delvis på osanna uppgifter om att Göteborg slopat parkeringssubventionerna.

Från en del s-politiker sägs att parkeringssubventionen hotar att proppa igen Umeå city om kommunen behåller reglerna. Samtidigt satsar (s) på en stor och dyr underjordisk parkering mitt i City. Socialdemokraterna måste inse att miljöbilara – oavsett definition – är de motorfordon som minst av alla bidrar till dålig miljö i Umeås centrum.

SÅG FOLKBLADET SÖNDAGENS AGENDA I TV
Söndagens Agenda i TV tog upp frågan om hur kvinnliga politiker bemöts av och i media. Det illusterades av en lång intervju med Maud Olofsson som till hundra procent bekräftades av EUs Margot Wallström. Det handlar om att media trots allt har en annan måttstock när de möter kvinnliga politiker som i sitt jobb försöker göra sitt allra bästa.

Tyvärr kom den efterföljande diskussionen mest att handla om hur media speglar personer som gjort bort sig på något sätt tex skattebrott, representation. Även om det kan vara intressant är det ändå viktigare att just granska medias bevakning av personer mitt i sitt arbete. Maud påpekade helt riktigt att sakfrågor kan hon diskutera och bemöta men kommentarer kring hennes person, utseende och stil är omöjliga att bemöta.

Var finns plattformen för den etiska debatten inom media. Kvällstidningsjournalistiken får ibland stark kritik. Expressens Otto Sjöberg har fått krypa till korset många gånger med anledning av sin lösnummers-journalistik. Det finns andra journalistiska riktningar t.ex grävande journalistik och den goda journalistiken.
Jag tror att Mauds frågor är berättigade för alla inriktningar. Inte minst Västerbottens Folkblad borde slå på hörapparaten.

VÄSTERBOTTENS REGIONFÖRBUND
Igår föddes ett nytt Värsterbotten. Många år för sent kom ett allvarligt försök att skapa sammanhållning inom länet kring utvecklingsfrågor, turism m.m. Vid lunchbordet idag fick jag synpunkter från flera håll: Politiken måste fatta att det handlar om Norrlands chans att hänga med. Resten av Sverige sitter inte väntar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.