Kraftig (s)pricka när Sahlin väljer bort Nuder

Var håller alla grävande journalister hus? Vi är många som vill veta vad som egentligen händer runt Mona Sahlin. Socialdemokraterna är erkänt slutna och skickliga att gömma undan känsliga, interna konflikter. Ordväxlingarna efter det att Nuder avskedats som ekonomisk talesman är ändå avslöjande.

– Sahlin sägar att det inte är något fel på politiken: Det är allmänt känt att socialdemokraternas budgetmotion i höstas var svag och saknade nytänkande. Ingen samordning mellan gamla s, v och mp. Inget bra arbete av Nuder. Nu förstår jag varför Sahlin aldrig besvarade vår fråga varför (s) vill ta bort halva stödet till enskilda vägar. Det var Nuders verk.

– Sahlin säger att Nuder saknat energi: Det är en bekräftelse på att Nuder helt och hållet förlorat matchen mot finansminister Anders Borg. Nuder har helt förlorat sin auktoritet. Nuders gamla budget innehöll många stora hål t.ex. vägarna, Norrborniabanan, Ådalsbanan.

– Sahlin säger att de har olika åsikter om arbetet inom partiet: Det bekräftar att det varit ordentliga interna bråk. Så mycket att flisorna ryker – och då måste Sahlin göra ngpt för att få slut på eländet.

– Sahlin säger Nuder självfallet ska vara kvar i ledningen: Fan trot!

Men var är alla grävande journalister!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.