Holmlund och debatten samt Afrikasolidaritet

HOLMLUND och DEBATTEN
Debatten om företagsklimatet i Umeå innehåller onekligen många intressanta aspekter. Via VK-artiklar och framförallt bloggandet är det bevisligen många läsare som tagit del av ordväxlingarna. Och många uppskattande kommentarer.

Svensk näringslivs egentligen enkla kommentar till senaste redovisningen är att Umeå lyfter inte. Trots det finns exempel på framgångar. Det förhåller sig så att framgångarna är ännu tydligare i andra likartade kommuner.

Lennart Holmlund har onekligen blivit lenare i ordvalet. Samtidigt försöker Lennart göra mig till ett klimathot. Min kritik handlar ju om Holmlunds debatteknik, inte minst med hänsyn till förhållningssättet till kvinnliga röster i den offentliga debatten. Jag dristar mig påstå att med detta förhållningsätt blir han ett tillväxthot, inte Svenskt näringslivs enkätredovisning.

AFRIKASOLIDARITET
Igårt kväll genomförde LRF-avdelningen i Hössjö-Djäkneböles sitt årsmöte. Dessa årsmöten brukar vara lite offensiva. Ifjol inbjöds två representanter från Grans sameby för att resonera om näringarnas förutsättning på gräsrotsnivå. Iår medverkade en kvinna från bygden som tillsammans med sin familj ägnat 12 år av sitt vuxna liv till engagemang i Afrika. Först Centralafrikanska republiken och senast Zambia. Nästa återresa går i början av mars. Det är beundransvärt att lyssna till eldsjälar som med humanism och medmänsklighet utmanar alla umbäranden och trotsar malarian. Hon gav oss en gripande bild av både en sviktande sjukvård, miserabla förhållanden för kvinnorna och ett grönt, jordbruksland som börjar växa nu när priserna på jordbruksprodukterna går upp. Imponerande människor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.