engagerade medarbetare blir giriga i vänsterns ögon! Leve Nydalasjön!

Gårdagens debatter i Umeå kommunfullmäktige lämnar en besk eftersmak. Från några vänsterföreträdare åkallade både djävulen och girigheten – en av de sju dödssynderna – när frågan om medarbetarnas entreprennörsmöjligheter diskuterades. En ambulas i New York blev ett slagträd eftersom den skulle vara ette exempel på faran med egna företagare. Den som tod USA-exemplet kan i stället åka till Tärnaby för att åka ambulans med privat entreprenör för att få uppleva en fri, offentligt betalad skjuts. Det är svårt att diskutera ner debattörerna saknar viljan att förstå begrepp och hur systemen fungerar. Inte verkar näringslivsklimatet i Umeå bli bättre av komunfullmäktiges debatter.

LEVE NYDALASJÖN
Jag fick ett glädjande svar på min fråga om belysningen längs Nydalasjön. I slutet av 2005 beslut fullmäktige att satsa bå belysning och skötsel av Nydalasjön efter en motion av Nils Häggström. Belysningen ska komma på plats i sommar/höst.

Samtidigt verkar Nydalafrågan reta (s) efter det att först Centerpartiet och därefter alliansen i övrigt och övriga partier i fullmäktige utom socialdemokraterna bestämt att bevara stugmiljön runt sjön. Någon försökte hävda att bra gång- och cyckelstigar med belysning står i mottsatsställning till ett bevarande av den kulturellt intressanta stugmiljön. Politik är att vilja! Leve Nydalasjön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.