Alliansen – Holmlund: 2-0

Dagens möte i Skellefteå med nya fullmäktige för Region Västerbotten var som väntat en ytterst lugn tillställning. Region Västerbotten behöver dels hitta bra arbetsformer, dels skapa en bra information utåt om innehållet i regionens arbete. Människor på gatan har rätt att få veta mer om Region Västerbotten och bättre förstå sambandet med diskussionen om en region för norra norrland efter nästa val.

Jag möter många medarbetare inom både kommun och landsting som verkligen vill veta mer. Inte minst många medarbetare inom sjukvården ser fram emot nya förutsättningar för hur den framtida regionsjukvården och vårdutbildningarna. Läkarutbildningen kommer att utökas och beröra hela norra Sverige på ett helt nytt sätt.

Vissa ledamöter var borta idag bl.a. Lennrta Holmlund som bloggar från Thailand just nu. Vi från centerpartiet, folkpartiet och moderaterna fick också gehör för en fråga som Lennart motsatte sig vid senaste styrelsesammanträdet. Det finns fem medlemmar/kommuner i Region Västerbotten som saknar insyn i styrelsen. Idag beslöt fullmäktige att ge Nordmaling, Robertsfors, Bjurholm, Åsele och Sorsele insyn i styrelsearbetet.

Vid gårdagens sammanträöde med Närings- och planeringsutskottet luckades centerpartiet och moderaterna ändra ett yttrande från avslag till bifall över en ny detaljplan för sex nya tomter i Baggböle. Byggandsnämnden har tidigare jobbat för frågan. Samtidigt behövs en översyn över resten av området med tanke på alla planer kring Baggböle herrgård, den västliga väglänken m.m.

Alltså: Hittills i veckan är ställningen mellan Alliansen – Holmlund: 2-0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.