Eva Andersson och Vin&Sprit: Snurrigt!

Jag tappade morgonkaffet idag när när jag skulle ta mig för pannan efter att ha läst Evas debattinlägg om Vin&sprit. Hur himla fel det kan bli – för Eva (s).

Regeringens försäljning av Vin&Sprit får uppskattande beröm av många förutom socialdemokrater som Tomas Eneroth, Thomas Östros och Pagrotsky. Sossarna tycker nämligen att staten ska fortsätta äga Vin&Sprit därför att staten tjänar 700- 1000 miljoner per år på att människor dricker statens sprit, framförallt Absolut.

Alliansregeringen säljer Vin&Sprit för att både göra en bra affär och för att slippa dubbelmoralen att både tjäna pengar på spriten. Regeringen tänker försöka bedriva missbrukspolitik och minska spritkonsumtionen bl.a. genom höga spritskatter.

Alltså: S vill fortsätta stimulera spritförsäljningen dvs alkoholbruket. Regeringen vill tjäna räntan på 55 miljarder (2000 miljopner/år), slippa sälja sprit och satsa på en restriktiv alkoholpolitik.

Eva Andersson får alltihop om bakfoten och tror att det är tvärtom. Eva måste ställa frågan till de egna partikamraterna i riksdagen: När har (s) skrivit i ägardirektiven till Vin&Sprit att poducera och sälja så lite alkohol som ni någonsin kan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.