Vårbudget, Hammarstedt och förvirring modell (s)

VÅRBUDGET
Dagens vårproposition från regeringen visar en mycket stark ekonomi trots västvärldens kris inom finanssektorn. Tänka sig att statsskulden snart är på väg att halveras. Det blir många miljarder över till bl.a. vägar och järnvägar när höstens regeringsförslag presenteras. Dessutom är det riktigt bra att låg- och mellaninkomstagarna ska fortsätta få skattelättnader. Det är bra att t.ex vårdförbundets medlemmar kan veta att man fått mer pengar över i plånboken via skattelättnaderna än via löneutvecklingen. Det här borde göra det lättare att komma överens och kanske slippa en strejk nästa vecka. Den strejkens förlorare är nästa helt och hållet patienterna.

Hela Umeå inklusive (s) måste verkligen hålla tummarna för regeringen. Ingen regering har i modern tid haft samma ambitioner att ordna upp det stora svarta hålet när det gäller vägar och järnvägar. Just denna vecka genomförs flera viktiga möten lokalt och nationellt som berör vägfrågorna i Umeå

HAMMARSTEDT
Kanske är det en del som upplever det som en överraskning att Bertil Hammarstedt trappar ner genom att sluta som VD i Umeå kommuns moderbolag. Jag är inte överraskad utan tycker det är bra att vi i styrelsen nu får ta fram en plan för vilket uppdrag och vilken organisation Umeå kommunföretag ska ges i framtiden. Vi borde komma igång med både planen och rekryteringen före sommaren. Bertil Hammarstedt är oerhört effektiv som ledare. Han är en anfallare! Däremot trivs han inte lika bra i försvaret. Sedan kommer förändringarna helt klart att påverka den dagliga ledningen och styrningen av både kommunen och kommunens företag. Jag tror på lite kulturförändringar.

FÖRVIRRING MODELL (s)
Många kommentarer från lokala s-företrädare är egentligen pusselbitar i en nationell plan mot alliansregeringen. Lennart Holmlund spär på på med jämna mellanrum. Härom dagen låter det som att han anklagar regeringen för bensinprisökningen samtidigt som han vet att både klimatfrågan och en eventuell s-regeringen driver på att öka skatterna ännu mer. Idag skyller Levi Bergström de mångåriga köerna inom psykiatrin på alliansregeringen! Man behöver bara skumma Milton-utredningen för att inse hur det ligger till i verkligheten. Ett antal s-företrädare liksom Västerbottens folkblad har som huvuduppgift att beskriva det mesta som maximalt svart. Hur länge tror dom att detta fungerar? Jag möter många som bara skakar på huvudet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.