Härliga stämmor!

Veckoslutet har jag ägnat åt olika sorts stämmor. Först hälsade Holmsunds manskör på oss i Kasamark och POLLUX. Dessa välsjungande bröder sjöng oss runt i världen på vårens första strålande kväll.

Efter manskörens avslutning fick vi lyssna till en debut: Våra unga killar och tjejjer gjorde debut med sitt rockband. Så spännande att bandets sångare hoppat av samma dag p.g.a rampfeber. Umeå har så många förebilder för ungdomsmusiker att det kan bli alltför spännande ibland.

Efter ungdomarna spände de äldre runt 50 i och serverade en alldeles charmant rockblueskväll.

Lördagen ägnade jag åt Centerpartiets distriktsstämma i Landstingets aula. 130 besökare i alla åldrar från länets olika delar! Imponerande. Maud Olofsson var på hemmaplan och fick ett hjärtligt mottagande. En panel med andra centerpolitiker grillades av rappa utfrågare. Riktigt bra! Även förhandlingarna efteråt – jag höll ordning på klubban – blev diskussionsrik på en där konstruktiva nivån. De politiska motståndare eller media som väntar på gnäll och osämja måste isåfall hälsa på något annat politiskt parti med bättre vana att bråka.

Mina politiska medbloggare har berättat om sina distriktsmöten. Vi har alla något viktigt gemensamt här. Det ingår i det politiska livet att mötas i rörelsen för att jobba med stort som smått. Alltifrån priser till alla duktiga medlemsvärvare och lottförsäljare till EU-val och infrastruktur i norra Sverige. Både nottbottniabanan, kvarkentrafiken och inlandsbanan var på tapeten. Maud hann fylla på anslaget till transportstödet med 50 miljoner. Anslaget når nu över 500 miljoner – all time high!

Men dessa stämmor och kongresser är värdefulla och spännande. Om en opinion eller åsikt får fotfäste blir kraften oerhörd. Det krävs en speciell talang att stimulera vårt demokartiska arv från alla tusentals möten – stora som små – som äger rum i den politiska myllan.

Om detta må våra media berätta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.