Driftighetens helg i Umeå

Sommarens första gröna helg sätter fart på en massa driftiga människor. I trädgårdar, sommarhus, skogsplanteringar. Överallt!

Samtidigt håller Företagarna kongress i Umeå. Ordet företagsam har synonymerna driftig och engagerad i ordboken. Det var det Maud Olfsson också framhöll i dagens tal till företagarna. Det märktes verkligen att Maud är uppskattad och trivs i sällskapet. Stående välkomstapplåd!

Engagemanget har hjälpt till att minska arbetslösheten, öka tillväxten m.m. Jag kan bara konstatera att nystartsjobben, instegsjobben och ungdomsjobben har kommit inom företagen. Kommuner och landsting står stilla. Umeås näringslivschef Roland Carlsson berättade att Umeå kommuns ENDA instegsjobb verkar vara det som näringslivsservice har startat. Umeå måste satsa mer – inte minst för fler ungdomsjobb. Jobb till unga är den enskilt viktigaste politiska frågan!

Men Umeå fylls av många fler arenor för driftiga. Doktospromotionen är självfallet ett lysande exempel. Och brännbollsyran. Men Fysikgrändsfesten är lika skamlig som förr – efter klockan tolv!

Det är skönt med all driftighet i Umeå. Det behövs för att stå emot den vänsterretorik i kommunens fullmäktige som gång på gång jämställer företagsamhet med girighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.