Skogsnolia: Fest i Hörneforsskogen.

Vartannat år inträffar Skogsnolia i trakten av Umeå. I år är det tolfte gången. De senaste 14 åren har skogen runt Nyland 3 ggr, Häggnäs 2 ggr och nu Hörnefors för andra gången gett plats till arrangemanget. n liten stad med hundratals utställare, restautanter och 12 000 ’invånare’ växer upp, lever i tre dagar, dör sedan. Låter som en trollslända men arrangemanget har betydligt mer tradition och kontaktytor än den förgängliga trollsländan.

Så mycke tradtion att jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) prioriterar skogen mitt mellan EU-kommissionärer och riksdagen!

Samtidigt har parkeringar, service och entréer skötts av ungdomar och några vuxna. Nolia har en beundransvärd tradition att engagera föreningslivet. Och föreningarna får intäkter. Kasamark bygdegårdsförening och Hörnefors IF samarbetar nu för femte gången. Igår kväll träffades 50 ungdomar som en kick-off inför tre dagar Skogsnolia. Mitt i fotbolls EM! Mitt i studentexamen!

Ett snabbt feriejobb men också ett äventyr. I skogen! Bland människor! Med andra ungdomar! Bland massor av företagare! Kanske ett sätt att skapa kontakter. Och jobb? En fest mitt i skogen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.