Länsstyrelsen om Holmösvävaren och kommunsammanslagningar

LÄNSSTYRELSEN OM HOLMÖSVÄVAREN
Mycket sent om sider har tydligen Länsstyrelsen satt sig på tvären om den planerade Holmösvävaren p.g. buller. Några få avgångar dagtid, aldrig nattetid. Hur kan det bli ett besvärande buller – särskilt om man jämför med flygplatser, helikoptrar, tung trafik efter våra vägar. Nu är det nog så att länsstyrelsen inte säger nej till svävaren men däremot utformningen av bullerskydd m.m. på landssiden. Och det borde säkert gå utföra på ett bättre sätt.

Länsstyrelsen var med på överenskommelsen efter Tage G Pettersson utredning. Om vi ska få någon ordning i denna fråga gäller det att inte splittra. Det måste sägas att politiken i Umeå är helt överens om satsningen och stöttar vägverket. Det finns inget ekonomiskt utrymme för en isbrytade färja. Däremot kan kanske isbrytarverksamheten i Kvarken få ett uppsving inom kort.

KOMMUNSAMMANSLAGNINGAR
Så har vi fått sommarens första nyhetsanka dvs den om att utreda om ensammanslagninge mellan Vindeln och Umeå. Förslaget kommer från några enstaka politiker i Vindeln och kommer genom det sätt det marknadsför knappast att överleva. Samarbetet inom ramen för Umeåregionen har på frivillighetens väg kommit ganska långt och därför blir hugskott av denna typ lite märkliga. Hursomhelst är det Vindelbornas angelägenhet. I Umeå har nog både våra gamla kommundelar och stadsdelar i gamla Umeå kommun fått uppleva en del nackdelar av stordriften. Socialtjänsten blir inte alltid bättre om den blir större. Från Centerpartiets sida vill vi gärna förorda områdesnämnder för närhetens och demokratins skull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.