Dags att ladda för Stora Nolia i Piteå

Stora Nolia ligger onekligen i täten när det gäller sommarens folkfseter. Det är dags att börja ladda. Mässkatalogen har kommit och kittlar.Hemma är vi mitt uppe i drömmarna om att förnya köket och skapa ett bra uterum. Sedan finns alltid solpaneler, värmepumpar och bra , enkla pelletskaminer med på listan. Kaminen utan skorsten höll på att åka med hem förra året.

I år får den nya större friggeboden genomslag. Intressant att ökningen till 15 kvm rymmer så många nya idéer. Särskilt om man klämmer till med ett bra loft!

Det märks i mässkatalogen att husvagnar och husbilar fortsätter sätta sin prägel på utbudet. Å så jakt och fritid förstås. Jag handlade nya höga kängor för tre år sedan. När jag skulle gå in kängorna veckan för älgjakten hittade jag två högerkängor – lite opraktiskt. Jag blev på köpet kompis med Piteåfirman, som i sin tur stod med två vänsterskor. Jag ska hälsa på deras monter även i år!

Programmet innehåller många bra artister och program. Men egentligen åker man knappast till Stora Nolia för artisterna skull men de kan vara en bra bonus. Egentligen är det det galna utbudet, trängseln, att lära sig hitta på området, chansen att överraskande träffa bekanta från alla håll.

Ska bli intressant att se Trend och designhallen och hantverket. Den delen av mässan borde kunna utvecklas och bli spännande för Norrlands näringsliv.

Som politiker hinner man möta många som passar på att prata stort och smått. Umeå och Piteå verkar ha en del gemensamt. I den rankingundersökning från Högskolan i Jönköping jag bloggade om senaste ligger Piteå på 228 plats och Umeå på plats 242. Jag skulle gärna vilja delta i ett seminarium om detta. I samband med Stora Nolia!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.