Replik:Holmlund skrämmer utan att ha på fötterna!

Först och främst: Centerartiet lovade inte att sänka bensinsktten i valet 2006. Vi lovade höja avdraget för arbetsresorna. Det är gjort!

Dessutom: När Lennart Holmlund väljer att skrämma med att 1000 jobb kan försvinna från Volvo är huvudsyftet att svärta ner regeringen. Påståendet saknar annars helt och hållet saklig grund!!

Att påstå att Volvo lastvagnars existens i Sverige och Umeå är avhängigt 15 miljoner/år i transportstöd innebär att man i såfall blundar för att problemet i grunden är ett helt annat och mycket större.

De signaler jag uppfattar från Volvo Lastvagnar i Sverige är lika hög grad de stora möjligheterna i kölvattnet av en offensiv miljössatsning. Det kan ge Umeå 1000 nya jobb!!

2 kommentarer

  1. maria krstoffersson

    Som inlandsföretagare så khåller jag verkligen med dig Sven-Olof, att förändringen av transportstödet varit väldigt bra. Tidigare gick i princip alla pengar till Umeå och Volvo, idag har även mindre företag möjlighet att ta del av transportstödet. Det fördelas nu på ett bättre i länet sätt och gagnar fler branscher och företag. Jag ser med oro på Holmlunds argumentering även när det gäller transportstödet. Han verkar ha glömt bort att det finns en värld utanför Umeå. Ett västerbotten som arbetar hårt för att stå starka och som vill växa utifrån sina tillgångar och resurser. Inte smulas sönder av ett växande Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.