Ratan, Umeå lastvagnar och dansens hus.

Fester fungerar ofta som snabbrecentioner av politiska debatten. Gårdagens 60-års kalas (Grattis en gång till!) blev inget undantag.

RATAN
Eftersom kalaset genomfördes i Ratan var det självklart att prata om nästa års firande av friande av slaget 1809. Många blev glada förra veckan då regeringen beviljade miljoner till Projektet "Sista Slaget" i Sävar. Tillsammans med de 550 000 från Umeå kommun kan vara vi säkra på att 200 år av fred kommer att märkas av. Robertsfors kommun är lika aktiv och vi hoppas på kungabesök i Ratan nästa år.På skäret har fyren och båken renoverats. Grunden efter gamla tullhuset och krogen har röjts upp. Intresset för den lokala historien på bägge sidor bottenviken blomstrar.

VOLVO LASTVAGNAR
Många frågar också om något ligger bakom Holmlunds prat om att 1000 jobb är hotade i Umeå. Flera runt bordet jobbar med Volvo och kände sig förvånade. Tvärtom ser dom starten av en fabrik i Kaluga, Ryssland som en jättechans för både Umeåfabriken och transporterna över Kvarken. Jag kommer hursomhelst att fortsätta lobba för de positiva möjligheterna istället för att syssla med skrämselhicka.

DANSENS HUS
Igår dansades det i Umeå. Uppbackningen av ett nytt dansen hus i Umeå är både bra och angelägen. Tankarna passar mycket bra in i Umeås förhoppning om att få bli kulturhuvudstad 2014. Rätt rattat kan dansintresset i hela norra Sverige mobilisera dansare i alla åldrar. Alltifrån danslogar och bygdegårdar till internationell dans. Jag lovar matcha i kultursatsningarna. Dansentusiasten Rolf Appelblad kan få igenom sitt förslag om en bra dansbana mitt i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.