Rapport från en ryggsäck

Två fina dagar med skogen, älgen, getingen, hackspetten, vädret, ljuden. Att gå ut med ryggsäcken och studsarn för älgjakt är också ett sätt att gå ut med sig själv. Att vara ensam och tyst är en del av förutsättningarna vid passjakt. Även om den moderna tekniken med bra jaktradio, mobil, Mp3spelare, FM-radio kan finnas i fickan är ändå kontakten med naturens ljud och tecken A och O. Själva jakten är för mig en fråga om att fatta rätt beslut. Utifrån observationer och förutsättningar tillsammans med jakkompisarna fatta rätt beslut om jaktens förlopp. Uppmärksamheten gör en skönt och annorlunda trött

Vårt lag trodde i förväg att det var ont om älg. Få rapporter och lite spår. Men det visade sig helt fel! 7 älgobservationer vardera dagen, en mindre tjur nedlagd. Jag skymtade fem olika djur. Mina felbeslut denna gång var placeringen första dagen som ledde till att jag kom för långt ifrån en kalv.

Annars gör björntillgången att skogen blir en annan upplevelse. Hittade en halvmurken stubbe med ett rejält getingbo. Getingen tyckdes försöka reparera det sönderrivna boet. Runt halva stubben låg vaxkakorna spridda. Tykte det rivningen såg varsam ut jämfört med de björnrivningar jag sett förut.Vilka djur river getingbon förutom björn? Fåglar? Grävlingen? Kanske någon bloggläsare har erfarenheter att berätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.