Mona Sahlins utspel höll inte ens en dag!

SAAB och Volvofrågorna rasar vidare.Försäljning av bolagen på en marknad som kollapsat? Eller finns det industrialister i Serige och i regeringen som kan skapa kontakter i Asien och intressera de som ändå verkar vara de mest potenta aktörerna.

Hursomhelst agrerar Mona Sahlin och för fram AP-fonderna som en möjlig delägare. Jag bloggade redan igår om detta märkliga förslag efter det att Ö(s)tros sagt samma sak. I kvällen Aktuellt framkom det helt klart att förslaget inte ens är lagligt. Som väntat har AP-fonderna uppdraget att trygga pensioner, inte fungera som riskkapitalister. Förre (s)-kommunalrådet i Göteborg !! Gunnar Larsson, numer AP-fondsdirektör, fann sig föranledd att gå ut offentligt och lägga (s)-utspelen åt sidan.

Mona Sahlins utspel överlevde inte ens en dag. Hon anklagar Maud Olofsson för passivitet men bidrar själv med förvirring. Jag tror att vi nästa vecka kommer att se resultatet genom ett både överraskande, omfattande och variationsrikt stödpaket från regeringen. Stödet riktar sig sannolikt både till bilindustrin och hela arbetsmarknaden. Dessutom kommer riksbanken kraftiga räntesänkning imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.