Röd-grönt samarbete en stor risk för Umeå!

Ikväll meddelan s-v-mp att man är överens om att försöka komma överens inför valet 2010. Det blir förstås ingen gemensam valplattform men man är överens om att berätta vad man inte kommer att bråka om. I SVTs agenda bekräftade alla tre att de i praktiken saknar politk för dagens kriser.

Det är naturligt att fråga vad detta kan innebära för Umeå? Alla som deltar i den kommunala vardagspolitiken vet vilka oerhörda avstånd det är mellan s – v – mp. Tre partier som står i varsitt hörn. Vid senaste kommunfullmäktige ägnade jag ett inlägg för att belysa vänsterpartiets mycket trångsynta retorik. Många aktiva i kommunens arbetsliv skulle känna sig kränkta om de hade tid att lyssna till vänsterdebatten. Anklagelserna från vänsterhåll kom kring en så socialfråga som gammal hederlig kooperation inom bostadssektern dvs bostadsrätter. Jag tycker att Lennart Holmlund när han bloggar borde berätta hur länge han står ut med vänsterpartiets retorik.

Jag kan räkna upp många frågor, och då menar jag riktigt många frågor, där vänstern och miljöpartiet på var sitt håll står som motståndare till socialdemokraterna.

Det är kanske dags att ställa frågan hur länge moderater och vi andra partier ska bära upp det socialdemokratiska partiets maktposition. Umeborna måste ges chansen att se hur långt ifrån verkligheten det röd-gröna samarbetet på nationell nivå ligger det politiska arbetet i utvecklingskommunen Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.