Regeringens utvecklingspaket: Dags att pricka av stödet för fordonsindustrin!

Så kom då det fjärde(!) utvecklingspaketet dvs stödpakete till fordonsindustrin. Redan höstens budget har visat sig vara ett utmärkt krispaket. Riksbanken kraftiga räntesänkning blev det andra paketet. Förra veckans 8,3 miljarder följde upp som paket nr 3. Kommuner och landsting står förmodligen på tur under 2009 och i budget inför 2010.

(s) har hittills haft ett standarssvar på allt: Fel inriktning, för lite och för sent! Men nu håller inte den taktiken längre. Det är så uppenbart att alliansregeringen genomför er överlägsen strategi. Oppositionen ska tillsätta arbetsgrupperför att svara om två år. Förresten vad tycker miljöpartiet om fordonsindustrins krisläge? Och vad tycker socialdemokrater om miljöpartiets åsikter? Idag har IF Metall ställt upp på regeringens fordonspaket. Är det någon som försvarar socialdemokraternas förslag om att använda pensionsfonderna till att överta ägandet i Volvo och SAAB?!?

Kommunerna och landstingen behöver också fundera över hur den stora offentliga verksamheten kan samordnas till ett offensivt stöd för sysslesättning och nyföretagande. I måndags fick vi bekräftat att just nyföretagandet är lågt i Umeå. Många positiva utvecklingstrender men just företagandet i Umeå står och stampar. Jag föreslog en av föredragshållarna en studie av just fullmäktigeförsamlingarnas attityder. I Umeå brukar varje försök att lyfta företagandet mötas av vänsterns skurk- och bedragarargument.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.