Klok överenskommelse om klimat och energi.

Regeringen tar ett stort grepp om klimat och energipolitiken. Centerpartiet driver på både klimatfrågorna och satsningar för förnybar energi t.ex vindkraft, bioenergi. Partiet får ge efter på frågan om nya kärnkraftsreaktorer får byggas på samma plats som uttjänta gamla. Det handlar alltså om Ringhals, Oskarshamn och Forsmark. Alltså på det platser som redan investerat ofantliga resurser på infrastruktur och säkerhet.

Den springande frågan är om förvaringsfrågorna kan lösas. Men den lagstiftningen ändras inte och samma hårda krav gäller även i framtiden. Den säkerheten får man aldrig tumma på.

Jag stödjer upppgörlssen fullt ut. Den är klok. Äntligen släpper man på satsningar på många andra energilösningar runt om i landet. Det blir bättre mångfald, mer att välja på. Många fler orter får vara med i satsningarna.

Klimatpolitiken behöver dessutom mer växande. grön natur. Skogen är en fenomenal koldioxidräddare.

Den dagen det blir dags att ersätta en gammal reaktor med en ny får vi se om den nya klarar priskonkurrensen. Det tvivlar jag på. Kärnkraften har hittills inte burit sina egentliga kostnader dvs bl.a. kostnaderna slutförvaret.

Undrar vad sossar tycker? Jag gissar att det stora majoriteten stödjer uppgörelsen. Men vad säger mp och v? Var finns den röd-gröna energi- och klimatpolitiken egentligen? Miljöpartiet klarar inte sin klimatekvation!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.