En dag i Piteå tillsammans med vänner från Norrbotten

Idag samlas Centerpartiet i Västerbotten och Norrbotten i Piteå för att hålla distriksstämmor. Just nu sitter drygt 200 personer i konferenslokalen vid Piteå havsbad. Vi ska just fastställa vallistan till Kyrkomötet för Luleå stift. Stiftet har ju långt före landstingen och länstyrelserna insett nyttan av att Västerbotten och Norrbotten håller ihop. Alltså en inlägg direkt i regiondebatten!

Centerpartiet har gjort så här, dvs träffas över länsgränsen, några gånger förut. Det är tyvärr ovanligt inom det politiska livet. De flesta branscher ser nyttan av att sudda ut gränserna men politiken och partierna hänger inte med. Det är vanligt att representanter från norra Sverige lägger mer energi på att inte släppa fram grannlänen istället för att se den gemensamma kraften. Norra Sverige och norra Europa är den stora förloraren på fortsatt splittring.

En kommentar

  1. Fredric Westling

    Hej S-O! Du skulle ju naturligtvis hört av dig när du var i metropolen Piteå, så hade jag gett dig en personlig guidning av dess vacklraste pärlor!
    Vi får ta det en annan gång…
    Hälsa mina gamla chefer så gott förresten!

    Personalarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.